Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Πρόταση χρηματοδότησης μελετών σε έργα υποδομής

 Μελέτες για την ωρίμανση έργων κρίσιμων υποδομών του δήμου, προϋπολογισμού 494.474,69 ευρώ, διεκδικεί να εκπονήσει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. 

Η Οικονομική Επιτροπή με τηλεδιάσκεψη αποφάσισε ομόφωνα την αποδοχή των όρων συμμετοχής του δήμου στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για την ωρίμανση έργων σε χείμαρρο, διατηρητέο κτήριο και κτήρια σχολικών μονάδων. 

Ειδικότερα, η ωρίμανση αφορά τις ακόλουθες μελέτες έργων:

 

α) Μελέτη οριοθέτησης χειμάρρου της Μεθώνης, προεκτιμώμενης αμοιβής 247.926,88 ευρώ. Πρόκειται για την οριστική μελέτη οριοθέτησης και διευθέτησης του χειμάρρου (ρέμα Λιμάρ) σε επιμέρους τμήματα εντός και εκτός κατοικημένων περιοχών κι έλεγχο των υφιστάμενων τεχνικών έργων κατά μήκος του ρέματος. Η μελέτη αφορά την τοπογραφική αποτύπωση της περιοχής μελέτης έκτασης περίπου 30 στρεμμάτων, την υδρολογική μελέτη για την εκτίμηση παροχών του ρέματος, την οριοθέτηση και διευθέτηση του ρέματος συνολικού μήκους 480 μέτρων και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. 

β) Εκπόνηση μελετών ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων του δήμου, προεκτιμώμενης αμοιβής 51.902,10 ευρώ. Η μελέτη αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας, του Δημοτικού Σχολείου Χανδρινού, των Δημοτικών - Νηπιαγωγείων Κορώνης, Βλαχόπουλου, Φοινικούντας και των δημοτικών καταστημάτων Μεθώνης και Κορώνης. 

γ) Μελέτη για την αποκατάσταση - επανάχρηση αρχοντικού κτηρίου Ταρσούλη - Αξελού στην Κορώνη και την αξιοποίησή του ως χώρος πολιτισμικών δράσεων, προεκτιμώμενης αμοιβής 231.706,88 ευρώ. Περιλαμβάνει τοπογραφική αποτύπωση κτηρίου, γεωτεχνικές εργαστηριακές δοκιμές, ειδική αρχιτεκτονική μελέτη, στατική μελέτη ελέγχου στατικής επάρκειας - αποκατάστασης - ενίσχυσης του κτηρίου, μελέτη παθητικής κι ενεργειακής πυροπροστασίας και ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες κτηριακών έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου