Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

ΜΕ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Τουριστική σεζόν μέχρι τον Οκτώβριο

 Τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο θα διαρκέσει η φετινή τουριστική σεζόν στη Μεσσηνία, καθώς οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες θα συνεχίσουν και τον δεύτερο μήνα του φθινοπώρου τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”. Συγκεκριμένα, φέτος τον Οκτώβριο θα συνεχιστούν πρώτη φορά οι πτήσεις από και προς Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο, Βιέννη, Άμστερνταμ, Ζυρίχη, Αμβούργο, Φρανκφούρτη Μάντσεστερ, Μπέρμιγχαμ και Μπρίστολ – ενώ για Μόναχο και Ντίσελντορφ θα συνεχιστούν έως το τέλος Νοεμβρίου. Λαμπρή ευκαιρία για τη Μεσσηνία, να θέσει τις βάσεις για μόνιμη επιμήκυνση της σεζόν. 

Οι πτήσεις από και προς Μεσσηνία, αν το επιτρέψει φυσικά η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, θα ξεκινήσουν στις 30 Απριλίου και θα πολλαπλασιαστούν τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Οι αεροπορικές εταιρείες εκτιμούν ότι η ζήτηση για ταξίδια θα αυξηθεί το φθινόπωρο, όταν δηλαδή θα έχει εμβολιαστεί μεγάλος αριθμός Ευρωπαίων – και γι’ αυτό αυξάνουν τα δρομολόγια προς τους τουριστικούς προορισμούς. 

Η αύξηση των φθινοπωρινών πτήσεων στο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" δίνει την ευκαιρία στη Μεσσηνία να θέσει τις βάσεις για επέκταση της τουριστικής σεζόν, προσφέροντας στους επισκέπτες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, όπως τους θερινούς μήνες. 

Στην αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή κλείσουν τα εστιατόρια και οι ταβέρνες από τον Αύγουστο, οι επισκέπτες θα αισθανθούν άβολα και θα φύγουν για προορισμούς με μεγαλύτερη κίνηση. Ο κίνδυνος των κλειστών καταστημάτων είναι μεγαλύτερος στους μικρότερους οικισμούς της επαρχίας, στους οποίους πολλά εστιατόρια και καφέ ανοίγουν μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Σε κάθε περίπτωση, οι δήμοι και οι επιχειρηματικοί φορείς θα πρέπει να προετοιμάσουν τις επιχειρήσεις για την παρατεταμένη σεζόν, τονίζοντας ότι τον φετινό Οκτώβριο ενδέχεται να τεθούν οι βάσεις για τη μακροπρόθεσμη, πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στη Μεσσηνία. Αναλυτικά οι μέχρι τώρα προγραμματισμένες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” παρουσιάζονται στον πίνακα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου