Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Πρόεδρος Ξενοδόχων Μεσσηνίας: «Ανταγωνιστές μας φέτος είναι τα νησιά λόγω προτεραιότητάς τους στους εμβολιασμούς»

 -«Είμαστε έτοιμοι, αλλά πρέπει να τακτοποιηθούν ζητήματα από την κυβέρνηση»

Προβληματισμένοι εξακολουθούν να είναι οι ξενοδόχοι της Μεσσηνίας, αν και έχει ανακοινωθεί ως επίσημη ημερομηνία έναρξης της φετινής τουριστικής περιόδου η 14η Μαΐου. Όπως σημειώνει, δε, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής, ελπίζουν τα επικαιροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα να μην τους γνωστοποιηθούν και φέτος τελευταία στιγμή, χαρακτηρίζοντας ως ένα μεγάλο φετινό ανταγωνιστή στην ήδη δύσκολη χρονιά τα νησιά μας, στα οποία έχει δοθεί σαφές προβάδισμα στους εμβολιασμούς.

Γι’ αυτό, όπως υπογράμμισε ο κ. Καραλής, πρέπει οι Μεσσήνιοι ξενοδόχοι να εκμεταλλευτούν στο μεγαλύτερο βαθμό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως η τιμολογιακή πολιτική, που είναι πιο προσιτή από αυτή των νησιών, αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προσφερόμενων προϊόντων.

Ανταγωνιστές μας τα νησιά

Για το τι θα γίνει από τις 14 Μαΐου και μετά, ο κ. Καραλής έχει επιφυλάξεις, αφού η Γερμανία «έκλεισε» πάλι, ενώ για τη Μεγάλη Βρετανία δεν ξέρουμε ακόμα πώς θα αντιμετωπίσουν την όλη κατάσταση. «Πρέπει να γίνουν διμερείς διακρατικές συμφωνίες. Η 14η Μαΐου είναι μια ημερομηνία που όλοι θα επιθυμούσαμε να είναι και πιο κοντά, αλλά σίγουρα ορίσθηκε για να αποφύγουμε τους συγχρωτισμούς και τις μετακινήσεις των Ελλήνων λόγω Πάσχα. Είναι μια προσδοκία μας, αλλά χρειάζονται να γίνουν άλλα πράγματα πριν από αυτό, όπως να αποκατασταθούν οι αεροπορικές συνδέσεις, κι αυτό δεν είναι εύκολο.

Δυστυχώς, η πολιτική που ακολουθήθηκε απέτυχε, γιατί ο κόσμος δεν πειθάρχησε, καθώς ήταν μεγάλο το διάστημα του εγκλεισμού. Θέλουμε-δε θέλουμε, λοιπόν, θα προσαρμοσθούμε στα νέα δεδομένα και θα αντιμετωπίσουμε ένα προς ένα τα προβλήματα, προκειμένου να κάνουμε την εκκίνηση και να προχωρήσουμε στην ομαλοποίηση της κατάστασης», διευκρίνισε.

Δυστυχώς, όμως, και για το φετινό καλοκαίρι η πρόβλεψη του κ. Καραλή είναι ότι θα έχουμε μια επανάληψη της περσινής περιόδου, με καλύτερα αποτελέσματα από το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Η δική μας περιοχή εκτιμά ότι θα κινηθεί ίσως λίγο καλύτερα, αν και θεωρεί ότι ο μεγαλύτερός μας ανταγωνιστής θα είναι τα νησιά, όπου έχει δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμούς.

Υγειονομικά πρωτόκολλα

«Ο δρόμος για εμάς φέτος δε θα είναι τόσος εύκολος. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια σωστή τιμολογιακή πολιτική και να καλύψουμε τις ανάγκες που θα υπάρχουν. Είμαστε φθηνότερη αγορά από τα νησιά κι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Κι αυτά πιστεύω ότι είναι η τιμολογιακή μας πολιτική και τα ποιοτικά μας χαρακτηριστικά σε προϊόντα. Δυστυχώς, υπάρχει έλλειψη ικανού και έμπειρου προσωπικού και αυτό πρέπει να το παλέψουμε», σχολίασε ο κ. Καραλής.

Επίσης, αναφέρθηκε στα επικαιροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία, όπως είπε, πρέπει έγκαιρα να κοινοποιηθούν στα τουριστικά καταλύματα.

Όπως εξήγησε, έχουν εκφράσει τις απόψεις τους γι’ αυτά εδώ κι ένα μήνα, σε ειδική συνεδρίαση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά ακόμα δεν έχουν βγει. «Δεν πρέπει, όμως, όπως πέρυσι, να βγουν τελευταία στιγμή, για να μπορέσουμε να ετοιμαστούμε. Κατά τα υπόλοιπα, είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε το σήμα της εκκίνησης. Διατηρούμε, βέβαια, τις επιφυλάξεις μας ως προς την προετοιμασία και τα ζητήματα που πρέπει να τακτοποιηθούν σε κυβερνητικό επίπεδο. Εμείς έχουμε καταθέσει και τις προτάσεις μας. Και για το θέμα των τεστ στους διακινούμενους πελάτες έχουμε προτείνει να συμπληρωθεί το ποσό που απαιτείται, αν δε φτάνει, με τις εισπράξεις από το τέλος διαμονής», κατέληξε ο κ. Καραλής.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου