Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Επιτυχημένη διαδικτυακή διάλεξη της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας

 Επιτυχημένη ήταν η πρώτη διαδικτυακή διάλεξη της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας. Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο πρόεδρος της Αμφικτυονίας και δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ συμμετείχαν Μεσσήνιοι από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Ρωσία, τη Σουηδία, την Αγγλία, τη Γαλλία και από πόλεις της Ελλάδας. 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του δήμου για τους επετειακούς εορτασμούς για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 και προσκάλεσε όλους στη διαδικτυακή παρουσίαση του νέου θεματικού ιστότοπου του δήμου, σήμερα στις 6 μ.μ., η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά στο link: https://www.kalamata.gr/el/live-stream.

 

Ακολούθησε η διάλεξη της δρ. Δώρας Γιαννίτση, η οποία εστίασε, κυρίως, στις διαπροσωπικές σχέσεις Ρώσων και Ελλήνων από διπλωματικής και στρατιωτικής σκοπιάς, από το δεύτερο ήμισυ του 18ου αι. μέχρι και τα μέσα του 19ου αι. Επίσης αναφέρθηκε και στους Ρώσους φιλέλληνες ποιητές. 

Η επόμενη διαδικτυακή διάλεξη της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας θα γίνει την Πέμπτη 18 Μαρτίου, στις 9 μ.μ. ώρα Ελλάδας, από την Πηνελόπη Ν. Λαμπούση καθηγήτρια φιλόλογο, μεταπτυχιακή στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, πρόεδρο του Μεσσηνιακού Συλλόγου Αχαΐας και μέλος του Δ.Σ. της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, με θέμα «Η συμμετοχή των γυναικών στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και ο απόηχος της δράσης τους. 

Κατάδειξη μορφών έμπρακτης ισοδυναμίας του γυναικείου με το ανδρικό φύλο. Τα σπάργανα του φεμινισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου