Τρίτη 27 Απριλίου 2021

ΑΠΟ 7 ΜΑΪΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ 24 ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Από Ζυρίχη η πρώτη πτήση στην Καλαµάτα


Με πτήση της Edelweiss από Ζυρίχη την Παρασκευή 7 Μαΐου θα ξεκινήσει η φετινή τουριστική σεζόν στον αερολιµένα "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος", ενώ µία εβδοµάδα µετά, από τις 14 Μαΐου ξεκινούν οι πτήσεις της Condor που συνδέουν την Καλαµάτα µε Μόναχο και Ντίσελντορφ.
Σύµφωνα µε τον µέχρι τώρα προγραµµατισµό των αεροπορικών εταιρειών, τη φετινή τουριστική σεζόν το αεροδρόµιο της Καλαµάτας θα συνδεθεί µε 24 πόλεις (23 ευρωπαϊκές και το Τελ Αβίβ) µέσω κανονικών και τσάρτερ πτήσεων. Ο αερολιµενάρχης ∆ηµήτρης Μανδηλάρης παρουσιάζοντας το πρόγραµµα των πτήσεων εκτίµησε ότι η φετινή σεζόν θα έχει θετικό πρόσηµο. 
Αξίζει να σηµειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος θα υπάρχουν πτήσεις από και προς Στουτγάρδη και Μπρίστολ. Χρονοθυρίδες (slot) έχουν κλειστεί στο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" και για πτήσεις από και προς Βουδαπέστη και Βουκουρέστι, αλλά κανένας δεν γνωρίζει αν θα χρησιµοποιηθούν ή αν κλείστηκαν για να χρησιµοποιηθούν στο µέλλον. Από την άλλη πλευρά ενώ οι ταξιδιώτες µπορούν να κλείσουν εισιτήριο για πτήσεις που συνδέουν την Καλαµάτα µε τη Βενετία, δεν υπάρχει σχετικό αίτηµα στην Αρχή Συντονισµού Πτήσεων. 
Σε κάθε περίπτωση είναι τουλάχιστον αξιοπρόσεκτη η απουσία πτήσεων της Aegean, αλλά κανένας δεν µπορεί να προβλέψει µε ασφάλεια αν θα επιστρέψει σύντοµα η βάση της στην Καλαµάτα. Υπενθυµίζουµε ότι η Aegean ήταν η πρώτη αεροπορική εταιρεία που δηµιούργησε βάση στο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" δηµιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ανοδική πορεία που ακολούθησε. Σύµφωνα µε τον προγραµµατισµό των αεροπορικών εταιρειών, οι περισσότερες πτήσεις θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο, θα κορυφωθούν τον Αύγουστο και οι περισσότερες θα συνεχιστούν µέχρι τον Οκτώβριο. Οι αεροπορικές εταιρείες ποντάρουν µάλιστα πολλά στα φθινοπωρινά ταξίδια, καθώς εκτιµούν πως τα εµβόλια θα περιορίσουν τον κορονοϊό επιτρέποντας τις ελεύθερες µετακινήσεις των ταξιδιωτών. 
Όσον αφορά τις πτήσεις εσωτερικού, από 1η Ιουνίου θα υπάρχει καθηµερινή σύνδεση µε Θεσσαλονίκη εκτός Κυριακής. 
Αναλυτικά ο µέχρι τώρα προγραµµατισµός πτήσεων για το "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" παρουσιάζεται στον πίνακα: 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου