Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Αποξήλωση εναέριου µετασχηµατιστή στην Κορώνη

 


Ολοκληρώθηκε χθες το έργο της αποξήλωσης του εναέριου µετασχηµατιστή και των καλωδίων δηµοτικού φωτισµού, ενώ έγινε και η υπογειοποίησή τους, στην πλατεία Μόλου της Κορώνης. Εργο προϋπολογισµού 69.290,80 ευρώ που χρηµατοδοτήθηκε από ιδίους πόρους του ∆ήµου Πύλου - Νέστορος, µε φορέα υλοποίησης τον ∆Ε∆∆ΗΕ. 

Σύµφωνα µε την ενηµέρωση από τον δήµο, το συγκεκριµένο έργο αποτελεί ένα χρόνιο αίτηµα των κατοίκων της περιοχής και του Συλλόγου Επαγγελµατιών Κορώνης, καθώς αφορά την ασφάλεια των πολιτών. Από την πρώτη στιγµή ανάληψης των καθηκόντων της, η δηµοτική αρχή έθεσε το ζήτηµα σε προτεραιότητα και το υλοποίησε. Πρόκειται για ένα έργο που συνδυάζει τη διασφάλιση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, ωφελεί το περιβάλλον και αναβαθµίζει αισθητικά την εικόνα της περιοχής.

 

Ο δήµαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, δήλωσε ότι “οι αισθητικές αναβαθµίσεις και η ενίσχυση της ασφάλειας του δικτύου ηλεκτροδότησης στο δήµο, αποτελούν πρωταρχικό µας στόχο, καθώς συµβάλλουν στη σύγχρονη ανάπτυξη των πόλεων. Με την υπογειοποίηση λύνεται ένα χρόνιο ζήτηµα πρωτίστης σηµασίας, το οποίο επιβάρυνε την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών. Ανάλογα έργα υπογειοποίησης ακολουθούν στην Κοινότητα Χώρας, µε προϋπολογισµό 86.969,35 ευρώ. Ευχαριστώ θερµά όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγµατοποίηση του έργου. Πάντα µε γνώµονα τις ανάγκες των δηµοτών µας θα πορευόµαστε για έναν καλύτερο δήµο, όπως µας αξίζει”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου