Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Η εµβληµατική επένδυση στο Κάστρο της Μεθώνης

 


Η προγραµµατική σύµβαση εκπόνησης µελέτης για την αποκατάσταση και την ανάδειξη του Κάστρου της Μεθώνης αποτελεί µία πολύ σηµαντική εξέλιξη για τον πολιτισµό, τον τουρισµό και την οικονοµική ανάπτυξη της περιοχής. Αν όντως επιβεβαιωθούν οι υποσχέσεις της υπουργού Πολιτισµού, και η χρηµατοδότηση του Κάστρου της Μεθώνης ενταχθεί στο Ταµείο Ανάκαµψης και πραγµατοποιηθεί η ανάδειξή του σε όλη του τη µεγαλοπρέπεια, θα πρόκειται για ένα εµβληµατικό αναπτυξιακό έργο. 

Τα Κάστρα Μεθώνης, Κορώνης, Πύλου, τα ανάκτορα του Νέστορα και η Αρχαία Μεσσήνη αποτελούν τα πιο σηµαντικά επισκέψιµα µνηµεία της περιοχής, και σε αυτά θα πρέπει να στραφεί το ενδιαφέρον όλων των παραγόντων. Η αναβάθµιση της οδικής σύνδεσης της Αρχαίας Μεσσήνης µε το δρόµο Μεσσήνη - Λάµπαινα - Αρχαία Μεσσήνη, αλλά και η σύνδεση µε τον αυτοκινητόδροµο από τον κόµβο Αρφαρών, αποτελούν τον ένα πυλώνα σηµαντικής παρέµβασης που µπορεί να ολοκληρωθεί µέσα στα επόµενα χρόνια. Η ανάδειξη των κάστρων της Πυλίας αποτελεί την άλλη σηµαντική παρέµβαση. Όλα αυτά µαζί δηµιουργούν ένα επισκέψιµο ελκυστικό πακέτο για την περιοχή. 

Ο τουρισµός δεν είναι µόνο ήλιος και θάλασσα. Οι επισκέπτες επιζητούν εµπειρίες µε ταξίδια στο χρόνο και στον πολιτισµό της κάθε περιοχής. Η Μεσσηνία έχει µνηµεία που µπορούν να αποτελέσουν το συγκριτικό της πλεονέκτηµα. Η προστασία και η ανάδειξη των µνηµείων ανταποδίδει πόρους και φέρνει πλούτο στην περιοχή. Η στοχευµένη διοχέτευση των πόρων, έτσι ώστε να αναδεικνύεται µε κάθε χρηµατοδοτική ευκαιρία ένα από αυτά τα µνηµεία, είναι η ορθή πολιτική. 

Η υπουργός Πολιτισµού Λίνα Μενδώνη βρίσκεται στο στόχαστρο ισοπεδωτικής κριτικής την τελευταία περίοδο, αλλά φαίνεται ότι αποτελεί πολύτιµο σύµµαχο για σηµαντικά έργα της Μεσσηνίας – και αυτό οφείλει η περιοχή να της το αναγνωρίσει. Σε τελική ανάλυση, στην πολιτική έχει αξία αυτό που ο καθένας αφήνει πίσω του, και πολλοί από αυτούς που σηκώνουν το δάχτυλο για να δείξουν τα λάθη των άλλων δεν έχουν να δείξουν ούτε ένα δικό τους επίτευγµα.

1 σχόλιο:

  1. Το άρθρο αυτό είναι σκανδαλώδες και ο αρθρογράφος του θιασώτης. Καταρχάς ας βγει κάποιος να μας πει επιτέλους ότι αυτή η εμβληματική επένδυση ίσως αποτελεί ένα εν δυνάμει σκάνδαλο καθώς τα κονδύλια που έχουν κοπεί αναφέρονται σε ήδη υπάρχουσες μελέτες που βρίσκονται έτοιμες στα ντουλάπια και περιμένουν. Ας βγει κάποιος να μας πει γιατί η καστροπολιτεία που τόσο αγαπήσατε αλλά δε διαβήκατε ποτέ πάσχει από προσωπικό και από μέσα όλα αυτά τα χρόνια.
    Όσον αφορά την κυρία Μενδώνη μέχρι στιγμής αυτό π έχει αφήσει είναι μια συγκάλυψη ενός παιδοβιαστή και ένα τσιμέντωμα στην Ακρόπολη. Αν έχει την πολιτική ευθιξία φρόνιμο θα ήταν να παραιτηθεί.

    Μεθωνέος

    ΑπάντησηΔιαγραφή