Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Προσπάθεια ανάδειξης του Κάστρου Μεθώνης

 Την υποψηφιότητά του για το "2022 World Monuments Watch" υπέβαλλε ο Σύλλογος Φίλων Κάστρου Μεθώνης, συνεχίζοντας την προσπάθειά του για την ανάδειξη του μνημείου. 

Στόχος της νέας πρωτοβουλίας είναι η διεθνής προβολή και η προσέλκυση χορηγών, ώστε να χρηματοδοτηθούν τα αναγκαία έργα αποκατάστασης. Μεταξύ των υποστηρικτικών εγγράφων που ζητούνται περιλαμβάνονται και επιστολές υποστήριξης από φορείς και προσωπικότητες. Ο Σύλλογος έχει ήδη λάβει περίπου 20 επιστολές. 

Το World Monuments Fund (www.wmf.org) είναι ένας ιδιωτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1965 από άτομα που ενδιαφέρονται για την επιταχυνόμενη καταστροφή σημαντικών καλλιτεχνικών θησαυρών σε όλο τον κόσμο. Τώρα, πάνω από 50 χρόνια αργότερα, το Παγκόσμιο Ταμείο Μνημείων έχει “ενορχηστρώσει” πάνω από 600 έργα σε 90 χώρες. Με συνεργαζόμενους οργανισμούς που είναι εγκατεστημένοι στη Βρετανία, την Ινδία, το Περού, την Πορτογαλία και την Ισπανία, το World Monuments Fund χρηματοδοτεί ένα συνεχές πρόγραμμα για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς παγκοσμίως. Μεταξύ των χορηγών του World Monuments Fund είναι και το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου