Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Σταθερά πάνω από 3,30 το ελαιόλαδο στη Μεσσηνία

 Η τιµή του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου στη Μεσσηνία έχει κατακτήσει τη βάση των 3,30 ευρώ το κιλό και πλέον υπάρχουν βάσιµες ελπίδες για περαιτέρω άνοδο της τιµής – καθώς το λαµπάντε (µε οξύτητα µεγαλύτερη από 2) στην Ισπανία πωλείται 3,04 ευρώ το κιλό και στην Τυνησία 3,08 ευρώ το κιλό. 

Η υψηλή τιµή του λαµπάντε, που είναι κατώτερης ποιότητας ελαιόλαδο, ουσιαστικά αντικατοπτρίζει την τάση της αγοράς που σύµφωνα µε όλες τις ενδείξεις αναζητά µεγάλες ποσότητες για να καλύψει την αυξηµένη ζήτηση.

 

Στην υπόλοιπη Ελλάδα η τιµή του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου κινείται σταθερά πάνω από 3 ευρώ το κιλό. Στην Ισπανία η µέση τιµή του ίδιου προιόντος έχει διαµορφωθεί στα 3,37 ευρώ το κιλό, στην Τυνησία στα 3,33 ευρώ και στην Ιταλία στα 4,65 ευρώ το κιλό. 

Αναλυτικά οι τιµές ανά χώρα παρουσιάζονται στους πίνακες, σύµφωνα µε το παρατηρητήριο τιµών του Συνδέσµου Ελαιοκοµικών ∆ήµων Κρήτης (ΣΕ∆ΗΚ) και την εβδοµαδιαία έρευνα του ιταλικού Ινστιτούτου Υπηρεσιών Γεωργίας και Αγοράς Τροφίµων (ISMEA). 

• Οι Μεσσήνιοι έµποροι και συνεταιρισµοί που θέλουν να ενηµερώνουν τους παραγωγούς για τις τιµές τους µπορούν να στέλνουν email στη διεύθυνση latnanasis@gmail.com κάθε Τρίτη µέχρι τις 2 µ.µ. 

Θ.Λ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου