Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ∆ωρεά ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Πύλου

 


Ενα καινούργιο, σύγχρονο ασθενοφόρο παρέδωσε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας στο Κέντρο Υγείας Πύλου, στη µνήµη του Μεσσήνιου γιατρού της Βουλής Γιάννη Μητρόπουλου, που έφυγε από τη ζωή χτυπηµένος από τον κορονοϊό. 

Τα κλειδιά του ασθενοφόρου παραδόθηκαν στον διοικητή της 6ης Υγειονοµικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και ∆υτικής Ελλάδας Γιάννη Καρβέλη, σε µια λιτή τελετή στον προαύλειο χώρο της Βουλής, παρουσία της οικογένειας του εκλιπόντος, του Μεσσήνιου πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαµαρά, του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαµάνη, Μεσσήνιων βουλευτών, των αντιπροέδρων της Βουλής, του προέδρου των υπαλλήλων της Βουλής, φίλων και συναδέλφων του εκλιπόντος και ιδιαιτέρως αγαπητού γιατρού. Η απόφαση της δωρεάς ελήφθη οµόφωνα από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, µετά από πρόταση του κ. Τασούλα.

 

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι «η Βουλή, τους δεκατέσσερις µήνες της πανδηµίας, λειτουργεί προσεκτικά µεν πυρετωδώς δε, ανταποκρινόµενη και στα θεσµικά της καθήκοντα -το νοµοθετικό έργο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο- αλλά και στην κοινωνική της αποστολή, την οποία έχει εναρµονίσει κυρίως µε τις ανάγκες αντιµετώπισης της πανδηµίας». Έτσι αποφάσισε «στη µνήµη του χαρισµατικού ανθρώπου και προικισµένου γιατρού της να κάνει κάτι έµπρακτο, κάτι χειροπιαστό, που έχει σχέση µε την υγεία, µε τον ίδιο δηλαδή, και µε την πατρίδα του. Αποφάσισε να προσφέρει στον Νοµό Μεσσηνίας και συγκεκριµένα στο Κέντρο Υγείας Πύλου, όπου υπάρχει ανάγκη, ένα καινούργιο ασθενοφόρο, ώστε η προσφορά του Γιάννη Μητρόπουλου να συνεχιστεί µέσα από τη συµπαράσταση, την έµπρακτη βοήθεια προς τους συµπατριώτες του». 

Ο κ. Τασούλας πρόσθεσε ότι η δωρεά αυτή της Βουλής των Ελλήνων έρχεται σε συνέχεια των 50 θέσεων εντατικής θεραπείας στο Νοσοκοµείο «Σωτηρία», καθώς και της πεζογέφυρας που τέλη Ιουνίου θα παραδοθεί στο ίδιο νοσοκοµείο, προκειµένου να συνδέσει τα παλιά χειρουργεία µε τη σύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου