Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α Ενδιαφέρον Fraport για το Αεροδρόµιο Καλαµάτας

 


Η γερµανική καθηµερινή οικονοµική εφηµερίδα «Handelsblatt» καταγράφει µε ρεπορτάζ της το ενδιαφέρον της Fraport για το Αεροδρόµιο της Καλαµάτας. Σύµφωνα µε την «Handelsblatt», η γερµανική εταιρεία ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για το Αεροδρόµιο της Καλαµάτας, καθώς «όχι µόνο είναι το µεγαλύτερο από εκείνα που παραµένουν υπό κρατικό έλεγχο, αλλά έχει και εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης» λόγω της Costa Navarino.
 

«Προκειµένου να ανταποκριθεί στην έκρηξη του τουρισµού που αναµένεται στην Ελλάδα µετά την πανδηµία, το αεροδρόµιο θα πρέπει να επενδύσει 60 έως 80 εκατοµµύρια ευρώ για την επέκταση του σηµερινού τέρµιναλ και τη συντήρηση του αεροδιαδρόµου και του περιβάλλοντος χώρου, όπως αναφέρεται σε µελέτη του ελληνικού υπουργείου Μεταφορών. Το ποσό αυτό θα προέλθει από ιδιώτη επενδυτή» αναφέρει το ρεπορτάζ, σύµφωνα µε τη µετάφραση της dw.com. 

Σύµφωνα επίσης µε την dw.com «η οικονοµική επιθεώρηση «Handelsblatt» επισηµαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση σύντοµα θα αναζητήσει επενδυτές για άλλα 23 περιφερειακά αεροδρόµια και η γερµανική Fraport ενδιαφέρεται να επεκτείνει την παρουσία της στον τοµέα αυτό. Η εφηµερίδα υπενθυµίζει ότι από το 2017 οι Γερµανοί έχουν αναλάβει την αξιοποίηση 14 περιφερειακών αεροδροµίων στην Ελλάδα για 40 χρόνια. Η Fraport έχει ήδη καταβάλει 1,24 δισ. ευρώ για την είσοδό της στην ελληνική αγορά, ενώ στα προηγούµενα τέσσερα χρόνια έχει επενδύσει 440 εκατοµµύρια για νέα τέρµιναλ και αεροδιαδρόµους, καθώς και για έργα συντήρησης. Η Fraport ολοκλήρωσε το πρόγραµµα εκσυγχρονισµού τον Φεβρουάριο του 2021, τρεις µήνες πριν από την προβλεπόµενη ηµεροµηνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου