Τρίτη 4 Μαΐου 2021

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΜΕΘΩΝΗΣ ΣΤΟ WMF

 Αγαπητά μέλη, αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι

Μετά από πολύμηνη και επίπονη προετοιμασία, κατά την οποία προσέφεραν εθελοντική εργασία πολλά μέλη και φίλοι του Συλλόγου, υποβλήθηκε η υποψηφιότητα του κάστρου.
Οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητη επιτροπή στην οποία συμμετέχουν ειδικοί σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, συμπεριλαμβανομένων επιστημόνων, επαγγελματιών και εκπροσώπων μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα ανακοινωθούν στις αρχές του 2022.
Ο φάκελος που υποβλήθηκε αποτελείται από το κείμενο της αίτησης (4.000 λέξεις), 13 φακέλους με συμπληρωματικές πληροφορίες (350 σελίδες), 11 βίντεο και 72 φωτογραφίες (από τις 700 περίπου που μας έστειλαν τα μέλη και οι φίλοι μας).
Λάβαμε 24 επιστολές υποστήριξης της υποψηφιότητας του κάστρου από τον π. Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά, π. Υπουργούς, όλους τους βουλευτές της Μεσσηνίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, το Γ.Γ. της ΚΕΔΕ, το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ιδρύματα, στελέχη με πολυετή θητεία σε έργα αποκατάστασης και ανάδειξης πολιτιστικών μνημείων, φορείς και πανεπιστημιακούς (Ακαδημαϊκό και καθηγητές).
Ο ΣΦΚΜ θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για τη διεθνή προβολή του Κάστρου και την προσέλκυση χορηγών για την υλοποίηση των προγραμμάτων αποκατάστασης και ανάδειξής του.
Αύριο Τετάρτη 5-5-2021 γύρω στις 17.45 ο πρόεδρος του συλλόγου είναι προσκεκλημένος στον τηλεοπτικό σταθμό BEST Καλαμάτας. Θα συζητηθεί το θέμα της υποψηφιότητας και γενικότερα το θέμα της προστασίας και της ανάδειξης του Κάστρο.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση διαδικτυακά στο σύνδεσμο : https://best-tv.gr/home/best-live-tv/

Φιλικά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου