Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕ∆ΡΟ ΤΩΝ ΞΕΝΟ∆ΟΧΩΝ "Η Μεσσηνία προσφέρει τα εχέγγυα που η διεθνής ταξιδιωτική βιοµηχανία αναζητά"

 "Η Μεσσηνία προσφέρει τα εχέγγυα που η διεθνής ταξιδιωτική βιοµηχανία αναζητά" δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, ∆ηµήτρης Καραλής, σχολιάζοντας τόσο την τουριστική κίνηση του τριήµερου του Αγίου Πνεύµατος όσο και στοιχεία έρευνας, σύµφωνα µε την οποία "τέσσερις στους δέκα Ευρωπαίους είναι διατεθειµένοι να πληρώσουν περισσότερο για να επισκεφθούν προορισµούς µε λιγότερο κόσµο". Σύµφωνα µε την ίδια έρευνα, "το 51% δηλώνει πως επιθυµεί να ταξιδεύει περισσότερο σε περιόδους διαφορετικές από εκείνες της εποχιακής κορύφωσης του τουρισµού", και ο κ. Καραλής δηλώνει πως, αν συµβεί αυτό, “η επέκταση της τουριστικής σεζόν θα εξισορροπήσει την καθυστερηµένη έναρξη, λόγω των συγκυριών που παρατηρούνται από το εξωτερικό". 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καραλή:

 

"Ένα πρώτο ενθαρρυντικό crash test ήταν το τριήµερο του Αγίου Πνεύµατος για τη Μεσσηνία, δηµιουργώντας αισιοδοξία για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς. Οι υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία επιτεύχθηκαν χάρη στους Έλληνες ταξιδιώτες στους οποίους και εναποθέτονται οι ελπίδες για τη διάσωση του κλάδου στην περιοχή, δεδοµένου ότι η κίνηση από το εξωτερικό παραµένει καθηλωµένη λόγω της αβεβαιότητας της βρετανικής αγοράς και άλλων αγορών της Βόρειας Ευρώπης, οι οποίες επιµένουν να κρατούν την Ελλάδα στις πορτοκαλί και κίτρινες λίστες. Η οδική πρόσβαση, που παραµένει σηµαντικός παράγοντας ασφάλειας, αλλά και ο οικογενειακός χαρακτήρας των διακοπών αποτελούν βασικά συγκριτικά πλεονεκτήµατα που αναµένεται να επηρεάσουν την τουριστική κίνηση στην περιοχή µας, η οποία, παράλληλα, διακρίνεται για το φυσικό της κάλλος αλλά και για το πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό της απόθεµα. Πολύ περισσότερο τη στιγµή που, σύµφωνα µε πρόσφατη έρευνα της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (ETC), που διενήργησε η Mindhaus, περισσότεροι Ευρωπαίοι είναι διατεθειµένοι να εξετάσουν την πραγµατοποίηση των διακοπών τους σε λιγότερο γνωστούς προορισµούς. 

Τα ενθαρρυντικά για τη Μεσσηνία στοιχεία είναι ότι στην ίδια έρευνα σηµειώνεται ότι τέσσερις στους δέκα Ευρωπαίους είναι διατεθειµένοι να πληρώσουν περισσότερο για να επισκεφθούν προορισµούς µε λιγότερο κόσµο. Επιπλέον, το 51% δηλώνει πως επιθυµεί να ταξιδεύει περισσότερο σε περιόδους διαφορετικές από εκείνες της εποχιακής κορύφωσης του τουρισµού. Αυτό σηµαίνει ότι η προσαρµογή στα νέα αυτά δεδοµένα µπορεί, µε την κατάλληλη προβολή, να δώσει τη δυνατότητα επέκτασης της τουριστικής περιόδου που, εάν επιτευχθεί, θα εξισορροπήσει την καθυστερηµένη έναρξη, λόγω των συγκυριών που παρατηρούνται από το εξωτερικό. 

Έχουµε επανειληµµένα τονίσει ότι η πανδηµία, πέρα από τις ζηµιές που προκάλεσε στον τουρισµό, ανέδειξε και ευκαιρίες ως προς τα κριτήρια αναζήτησης νέων προορισµών. Η Μεσσηνία προσφέρει τα εχέγγυα που η διεθνής ταξιδιωτική βιοµηχανία αναζητά. Και εκεί βασίζονται οι ελπίδες των επαγγελµατιών της περιοχής, που όλο αυτό το µακρύ διάστηµα της πανδηµίας απέδειξαν ότι έχουν συνέπεια στην εφαρµογή των υγειονοµικών κανόνων και σέβονται τους επισκέπτες τους, προτάσσοντας την ασφάλεια και τις συνθήκες διακοπών που, σήµερα, Έλληνες και ξένοι αναζητούν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου