Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Συγκέντρωση για αναβάθµιση Μουσείου Χώρας


Με επιτυχία πραγµατοποιήθηκε η συγκέντρωση διαµαρτυρίας για το ζήτηµα του εκσυγχρονισµού και της κτηριακής αναβάθµισης του Μουσείου Χώρας, που οργάνωσε το Κοινοτικό Συµβούλιο της Χώρας την Κυριακή 20 Ιουνίου. 

Στη συγκέντρωση συµµετείχαν πολλοί κάτοικοι της Χώρας και των γύρω περιοχών, ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.∆. Περικλής Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο περιφερειακός σύµβουλος Θανάσης Πετράκος, ο δήµαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, οι επικεφαλής των παρατάξεων των µειοψηφιών ∆ηµήτρης Καφαντάρης, Ηλίας Κανάκης και ∆ηµήτρης Βρεττάκος, καθώς και ο γραµµατέας της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Μακρής.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε µε τον πρόεδρο της κοινότητας ∆ιονύσιο ∆ηµητρόπουλο, που αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη του µουσείου από την Πολιτεία στην τύχη του εδώ και δεκαετίες. Τόνισε την ανάγκη εκσυγχρονισµού και κτηριακής αναβάθµισης άµεσα, ώστε εκτός από τα υπάρχοντα εκθέµατα να φιλοξενηθούν καιτα πρόσφατα ευρήµατα από τον τάφο του αρχαίου πολεµιστή και των θολωτών τάφων. Αναφέρθηκε στην αναµενόµενη αύξηση της επισκεψιµότητας και στην οικονοµική και κοινωνική ανάπτυξη που αυτή θα δώσει στον τόπο, σε συνδυασµό µε τη βελτίωση των δύο οδικών αξόνων, Χώρα - Κορυφάσιο και Χώρα - Καζάρµα. 

Στη συνέχεια ο δήµαρχος, όπως και οι υπόλοιποι οµιλητές, αναφέρθηκαν στις δύο απορρίψεις του έργου, γεγονός που απέδωσαν σε λάθη, και διαβεβαίωσαν ότι πολύ σύντοµα το έργο θα ενταχθεί στο ΠΕΠ Πελοποννήσου και θα βρει τον δρόµο της υλοποίησης. 

Το Κοινοτικό Συµβούλιο ευχαριστεί θερµά όλους τους προαναφερθέντες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσµά του, καθώς και τον καθηγητή Πέτρο Θέµελη για τη στήριξή του στον αγώνα να αποκτήσει επιτέλους η Κοινότητα Χώρας ένα σύγχρονο αρχαιολογικό µουσείο, αντάξιο της ανεκτίµητης πολιτιστικής της κληρονοµιάς. 

Ευχαριστεί θερµά και το “Αρχείον Πολιτισµού” και τους συµπολίτες του που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσµα, και τους διαβεβαιώνει ότι “µε τη δυναµική τους παρουσία, πολλά πράγµατα µπορούµε να διεκδικήσουµε και να πετύχουµε δίνοντας προοπτική και προκοπή στον τόπο µας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου