Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: "Να βγάλουμε τον Τσιτσιπά του γκολφ"


 Γκολφ, μια λέξη με πέντε γράμματα, όπως και το τένις, με την  διαφορά, ότι με το τένις ασχολούνται χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα, μετά τις επιτυχίες που σημειώνουν τα τελευταία χρόνια ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη.

Το γκολφ, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε Αμερική και Αγγλία, θεωρείται για πολλούς στη χώρα μας παιχνίδι της αριστοκρατίας ή για.. συνταξιούχους.
Ο καθ' ύλην αρμόδιος για να τοποθετηθεί , είναι ο Κώστας Παπαδημητρίου, ο οποίος τη δεκαετία του '70 έφερε το τένις στην Καλαμάτα και πριν από τρία χρόνια ίδρυσε τον Ομιλο Γκολφ Μεσσηνίας, που διαθέτει στις τάξεις του πρωταθλητές Ελλάδας.
"Ημουν ο πρώτος που έπαιξε τένις και μαζί με 2-3 φίλους φτιάξαμε ένα γήπεδο σε οικόπεδο, όχι με τις κατάλληλες τότε προδιαγραφές και δημιούργησα τον Ομιλο Αντισφαίρισης Καλαμάτας. Τη δεκαετία του '70 έπαιζαν ελάχιστοι τένις στη Μεσσηνία, σήμερα ασχολούνται πάνω από 1.000 άτομα. Σε αυτό βοήθησαν και οι επιτυχίες του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη και δημιουργήθηκε ένας μεγάλος κύκλος", λέει ο Μεσσήνιος επιχειρηματίας που είναι γνωστός στα πέρατα της γης, καθώς η εταιρεία Kalamata Papadimitriou εξάγει τα προϊόντα της (όπως το ξακουστό βαλσαμικό ξύδι, μουστάρδες, ελαιόλαδο, σταφίδες) σε δεκάδες χώρες.
Η οικογένεια Παπαδημητρίου γράφει ιστορία από το 1938, εξάγοντας προϊόντα από τα αγαθά της ελληνικής γης και αποτελεί άριστο παράδειγμα επιχειρηματικότητας.
Ο Κώστας Παπαδημητρίου τα καταφέρνει εξίσου καλά και στον αθλητισμό, αφού έβαλε το τένις στο χάρτη της Μεσσηνίας και σε αυτή τη ρότα κινείται και το γκολφ.
Ενδεικτικό ότι ο Ομιλος Γκολφ Μεσσηνίας, μετρά ήδη 123 μέλη, εκ των οποίων ο Παναγιώτης Πανταζόπουλος κατέκτησε πρόσφατα το πρωτάθλημα Ελλάδας, ενώ πανελλήνιους τίτλους έχει και ο Χρήστος Πανταζίδης.
Οι δύο αθλητές θα εκπροσωπήσουν μάλιστα την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στη Ρίγα της Λετονίας από 28 έως 31 Ιουλίου.
Ο Κώστας Παπαδημητρίου σημειώνει ότι "Το γκολφ προσφέρεται για όλες τις ηλικίες. Δεν είναι αριστοκρατικό. Κάποιος θα νομίζει ότι απευθύνεται σε πολύ μεγάλους ή για πλουσίους. Σίγουρα για να παίξει κανείς, καλό γκολφ, βασική προϋπόθεση είναι να έχει χρόνο. Είναι δύσκολο τεχνικά σπορ. Το καλό είναι ότι αν αρχίσεις και καταλαβαίνεις την τεχνική, βελτιώνεσαι και όσο και να μεγαλώνεις, μπορείς να ανταπεξέλθεις, γιατί αναπληρώνεις τη δύναμη με την τεχνική. Πρέπει όμως να σε μάθει ένας προπονητής. Μπορεί να προπονείσαι μία ή δύο φορές την εβδομάδα, είναι ικανοποιητικό. Ενας κανονικός αγώνας με τις 18 τρύπες, διαρκεί 4 ώρες. Για έναν ερασιτέχνη όμως που θέλει να έρθει σε επαφή με το άθλημα, δεν είναι υποχρεωτικό να παίξει τόσο. Μπορεί να παίξει και μία ώρα".
Ο ίδιος μαζί με τη σύζυγό του Ελένη, παίζουν γκολφ σε συστηματική βάση, συμμετέχοντας μάλιστα με επιτυχία και σε αγώνες για ερασιτέχνες.
"Μπορείς να παίξεις γκολφ από 7 έως έως 90 και πάνω και όσο πάει", λέει χαριτολογώντας ο κ. Παπαδημητρίου που στέκεται στα οφέλη που μπορεί να έχει για τη Μεσσηνία η διάδοση του σπορ.
"Ο Σύλλογος έγινε για να μπορέσουμε να έχουμε αθλητές στην Ομοσπονδία και να προσελκύσουμε περισσότερους ενδιαφερόμενους, ώστε να ασχοληθούν. Πιστεύουμε ότι αν οι αθλητές κάνουν επιτυχίες, θα δώσουν κίνητρο σε νέα παιδιά να ασχοληθούν. Επίσης μπορεί να αναπτυχθεί και ο τουρισμός. Οσοι έρχονται για διακοπές, θα θέλουν να παίξουν γκολφ και να έχουν και αντιπάλους".
Τα γήπεδα του γκολφ βρίσκονται στην Costa Navarino, που ήδη αποτελεί το μεγαλύτερο προορισμό γκολφ στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος του Ομίλου Γκολφ Μεσσηνίας δεν επαναπαύεται όμως σε αυτό: "Θέλουμε να δοκιμάσουν παιδιά και μεγάλοι, και τότε πολλοί θα το αγαπήσουν. Η ανάπτυξη του γκολφ θα βοηθήσει και την τουριστική ανάπτυξη, αλλά και θα ανακουφίσει τα... συστήματα υγείας. Διότι ένας άνθρωπος που αθλείται, αρρωσταίνει λιγότερο και σε όλα τα οργανωμένα κράτη ωθούν τους πολίτες να ασχοληθούν με τα σπορ".
Ο Κώστας Παπαδημητρίου δεν κρύβει και το μεγάλο του όραμα για τον Ομιλο, που μετρά τρία χρόνια ζωής " Θέλουμε να βγάλουμε τον Τσιτσιπά του γκολφ", λέει ο πρόεδρος και αν κρίνουμε από όσα έχει καταφέρει επιχειρηματικά, αλλά και με το τένις, οι πιθανότητες είναι υπέρ του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου