Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Η γερµανική βιοµηχανία τουρισµού DRV τον Οκτώβριο στη Μεσσηνία

 Η ετήσια συνάντηση της γερµανικής βιοµηχανίας τουρισµού DRV θα φιλοξενηθεί φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα µε πρωτοβουλία του ΕΟΤ. Οι εργασίες θα πραγµατοποιηθούν από 28 έως 31 Οκτωβρίου στην Costa Navarino. 

Το συνέδριο θα διοργανωθεί σε υβριδική µορφή, µε στόχο τη µέγιστη δυνατή συµµετοχή και θα πλαισιώνεται από δράσεις εµπειριών στις γύρω περιοχές, µε στόχο να προβληθούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήµατα του προορισµού. 

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης και λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου προγραµµατίζεται εξειδικευµένο ταξίδι εξοικείωσης για κορυφαίους Γερµανούς ταξιδιωτικούς συντάκτες, προκειµένου να γνωρίσουν την Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, µε στόχο την προβολή περισσότερων τουριστικών προορισµών και την ενίσχυση της θετικής εικόνας της χώρας.


Το συνέδριο οργανώνουν από κοινού ο ΕΟΤ και ο Σύνδεσµος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων HATTA/ FedHATTA, σε συνεργασία µε τον γερµανικό ταξιδιωτικό σύνδεσµο DRV. 

Πρόκειται για σηµαντική εξέλιξη για τον ελληνικό τουρισµό, αποτέλεσµα της επιτυχηµένης διεκδίκησης της διοργάνωσης από τον ΕΟΤ σε αγαστή συνεργασία µε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Αegean Airlines, την ΤΕΜΕΣ A.E. και τα ΗΑΤΤΑ/FedHATTA. 

H γερµανική τουριστική αγορά αποτελεί τη µεγαλύτερη "δεξαµενή" επισκεπτών και εσόδων για τον ελληνικό τουρισµό. Ενδεικτικά, το 2019 πραγµατοποιήθηκαν 3,7 εκατοµµύρια αφίξεις Γερµανών τουριστών, ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ. Η διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου DRV στη Ελλάδα αποτελεί µία εξαιρετική ευκαιρία προβολής της χώρας µας σε µία από τις µεγαλύτερες ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές. Επίσης θα συµβάλλει δυναµικά στην προβολή του ελληνικού συνεδριακού τουρισµού και στην ενδυνάµωση της εικόνας της Ελλάδας ως τόπου διοργάνωσης συνεδρίων υψηλών απαιτήσεων µε διεθνή απήχηση. Γεγονός που αποτελεί βασικό άξονα της στρατηγικής του ΕΟΤ για το έτος 2021. 

ΤΟ ΣΥΝΕ∆ΡΙΟ DRV 

Το ετήσιο συνέδριο DRV (Σύνδεσµος Γερµανών Τουριστικών Πρακτόρων) αποτελεί ένα από τα σηµαντικότερα τουριστικά γεγονότα παγκοσµίως, µε αρκετούς προορισµούς διεθνώς να λαµβάνουν µέρος ως υποψήφιοι για τη φιλοξενία του. Πρόκειται για ένα συνέδριο µε µακρά ιστορία, όπου οι συµµετέχοντες θεωρούνται διαµορφωτές γνώµης και προώθησης προορισµών. Αναµένεται να συµµετάσχουν περισσότεροι από 450 tour operators, travel agents, εκπρόσωποι εταιρειών ∆ιαδικτύου, καθώς και τουριστικοί συντάκτες από τα σηµαντικότερα γερµανικά έντυπα, µε φυσική παρουσία, καθώς και µεγάλος αριθµός συµµετεχόντων διαδικτυακά λόγω των επιδηµιολογικών περιορισµών. 

Ο ΕΟΤ, ως επίσηµος κρατικός φορέας, που εκπροσωπεί τον ελληνικό τουρισµό παγκοσµίως, θα έχει τη δυνατότητα να κεφαλαιοποιήσει το θετικό κλίµα της τουριστικής περιόδου 2021 στη «µετά-Covid εποχή» και να προετοιµάσει το έδαφος για τη διατήρηση αλλά και την ανοδική του πορεία στις επερχόµενες τουριστικές περιόδους, στη µεγαλύτερη τουριστική αγορά της Ευρώπης. 

Με πρωτοβουλία της διοίκησης του ΕΟΤ στο συνέδριο των Γερµανών τουριστικών πρακτόρων θα κληθούν να συµµετάσχουν εκπρόσωποι και άλλων περιφερειών της χώρας, προκειµένου να προβληθεί συνολικά η Ελλάδα στη γερµανική αγορά. 

Ο γ.γ του ΕΟΤ ∆ηµήτρης Φραγκάκης δήλωσε σχετικά: «Η επιλογή της Ελλάδας για τη φιλοξενία του ετήσιου συνεδρίου DRV αποτελεί "ψήφο εµπιστοσύνης" για τη χώρας µας. Η επίσκεψη επαγγελµατιών τουρισµού της Γερµανίας και κορυφαίων τουριστικών συντακτών ανοίγει νέες προοπτικές ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτηµάτων της χώρας µας σε µία από τις σηµαντικότερες αγορές µας διαχρονικά. Παρά τις δυσκολίες και τα εµπόδια που αντιµετωπίσαµε λόγω της πανδηµίας, καταφέραµε να συµφωνήσουµε για τη διεξαγωγή του µεγάλου αυτού γεγονότος τον Οκτώβριο στη χώρα µας. Θέλω να ευχαριστήσω θερµά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την ΤΕΜΕΣ, την Aegean Airlines και τους HATTA/FedHATTA, καθώς χωρίς τη δική τους συµβολή και συνεργασία δεν θα ήταν δυνατή η επίτευξη συµφωνίας. Είµαι βέβαιος ότι θα βάλουµε όλοι τα δυνατά µας και θα καταφέρουµε τη διεξαγωγή µιας ασφαλούς και επιτυχηµένης διοργάνωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου