Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Πάνω από 100 φυτά αγοράστηκαν για αναδάσωση στην Κορώνη

 


Σε µία αξιέπαινη δράση για την αναδάσωση των περιοχών που κάηκαν από τη φωτιά στην Κορώνη, προχώρησε το βιβλιοπωλείο «Χαρτί και Μολύβι» την περασµένη ∆ευτέρα. 

Εµπνεύστρια της συγκεκριµένης δράσης ήταν η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου Χρυσοβαλάντη Λευτάκη, η οποία απέδειξε για ακόµη µία φορά πως όλοι µαζί µπορούµε να ξανακάνουµε το περιβάλλον όµορφο. 

Σκοπός της δράσης ήταν ο καθένας να επιλέξει και να αγοράσει ένα µικρό δέντρο εικονικά, γράφοντας την ευχή του και όταν το επιτρέψουν οι περιβαλλοντικές συνθήκες, όλα αυτά να φυτευτούν πραγµατικά στις καµένες περιοχές. «Μέσα σε δύο ώρες συγκεντρώσαµε 105 φυτά και πολλές ευχές που αυτές τις δύσκολες στιγµές αν τις ενώσουµε θα καταφέρουµε να δώσουµε φως ελπίδας σε κάθε σκοτεινό πέρασµα. Η προσέλευση του κόσµου ήταν δυναµική αλλά συνάµα και συγκινητική αφού δόθηκε µια ξεχωριστή εκκίνηση εθελοντικής προσφοράς για την συγκέντρωση διαφόρων ειδών φυτών για την µελλοντική δεντροφύτευση στις πληγείσες περιοχές της Κορώνης. 

Μέχρι να κριθούν κατάλληλες οι συνθήκες της δεντροφύτευσης εµείς θα έχουµε σε εξέλιξη την προσπάθεια αυτή ώστε ακόµα και όσοι δεν κατάφεραν να παρευρεθούν τη ∆ευτέρα, να έχουν την δυνατότητα µέσα σ' αυτό το χρονικό διάστηµα να συµµετέχουν» ανέφερε στο facebook η Χρυσοβαλάντη Λευτάκη. Η δράση για την αναδάσωση των πληγέντων περιοχών της ∆ηµοτικής Ενότητας Κορώνης γίνεται µε την αρωγή του ∆ήµου Πύλου Νέστορος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου