Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ Σωτήρια παρέµβαση σε αγρότη µετά από αλλεργικό σοκ

 


Σωτήρια ήταν η βοήθεια που προσέφεραν σε 42χρονο αγρότη από το Σουληνάρι που έπαθε αλλεργικό σοκ, ο φαρµακοποιός Σταύρος Στρατουράς από τον Ριζόµυλο και αστυνοµικό που υπηρετεί στην Αθήνα. 

Το περιστατικό συνέβη το περασµένο Σάββατο. Ο άνθρωπος από το Σουληνάρι ήταν στα κτήµατά του για τον τρύγο µαζί µε τον 15χρονο γιο του. Γύρω στις 8 το πρωί τον τσίµπησε σκούρκος και επειδή ο ίδιος γνωρίζει ότι είναι αλλεργικός, πήρε αµέσως τηλέφωνο τον φαρµακοποιό της περιοχής, που ακόµα δεν είχε ανοίξει το φαρµακείο του. Του είπε πως θα ξεκινούσε αµέσως από το κτήµα του, για να τον περιµένει. Αντεξε να οδηγήσει ως τον Νερόµυλο, όπου και άφησε το αµάξι του στη µέση του δρόµου, µε τα κλειδιά στη µηχανή, καθώς αισθανόταν πως χάνει τις αισθήσεις του.

Για καλή του τύχη, από το σηµείο περνούσε αστυνοµικός µε καταγωγή από την περιοχή µε το αυτοκίνητό του, ο οποίος πήρε αµέσως τον ασθενή και το γιο του και συνέχισαν γρήγορα για το φαρµακείο. Ηδη ο φαρµακοποιός τον καλούσε στο τηλέφωνο γιατί τον είχε ανησυχήσει η πεντάλεπτη καθυστέρηση για µια τόσο κοντινή απόσταση. Οταν έφτασαν στο φαρµακείο ο άνθρωπος είχε αρχίσει να πρήζεται, είχε εξανθήµατα και δυσκολία στην αναπνοή. Αµέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και µετά από 2 ώρες έφυγε για το σπίτι του. 

Οπως λέει ο ίδιος ο νεαρός φαρµακοποιός, έχει παρακολουθήσει ειδικό σεµινάριο που αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιµο και σωτήριο, αφού έχει χρειαστεί να βοηθήσει και σε άλλες περιπτώσεις συνανθρώπους του από την περιοχή και όχι µόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου