Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Προγραµµατική σύµβαση για “ΓεωΑρχαιολογικό Πύλου”

 Τη σκοπιµότητα σύναψης προγραµµατικής σύµβασης µεταξύ του ∆ήµου Πύλου - Νέστορος, του υπουργείου Πολιτισµού και του Πανεπιστηµίου Πελοποννήσου για το έργο “ΓεωΑρχαιολογικό πρόγραµµα Πύλου Pylos GeoArchaeological Program (2021 - 2025)” ενέκρινε η Οικονοµική Επιτροπή του δήµου. 

Σύµφωνα µε τη σύµβαση, αντικείµενό της αποτελεί “η διεξαγωγή του αναφερόµενου ερευνητικού προγράµµατος υπό τη διεύθυνση της δρ. Ε. Μηλίτση - Κεχαγιά προϊσταµένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και σε συνεργασία µε το Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Ν. Ζαχαριά, η οποία περιλαµβάνει:

Τη συλλογή, ταξινόµηση, ενοποίηση και συναξιολόγηση των ήδη υπαρχόντων και δηµοσιευµένων γεωαρχαιολογικών και αρχαιολογικών δεδοµένων από ολόκληρη την περιοχή. Την ανάπτυξη βάσης αρχαιολογικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δεδοµένων της έρευνας στην περιοχή. Την εφαρµογή σύγχρονων διεπιστηµονικών προσεγγίσεων από ελληνικές ερευνητικές οµάδες του υπουργείου Πολιτισµού, πανεπιστηµιακά ιδρύµατα, ερευνητικά κέντρα και άλλους ηµεδαπούς και αλλοδαπούς επιστηµονικούς φορείς γα την εντατικότερη ανάληψη δράσεων προς απόκτηση επικαιροποιηµένης γνώσης. Την ψηφιακή και λεπτοµερή αποτύπωση του ανάγλυφου, καθώς και των δοµών που θα αποκαλυφθούν στην πορεία του προγράµµατος. Την εργαστηριακή µελέτη των υλικών καταλοίπων µε τη µη-καταστροφικών εργαστηριακών αναλύσεων στους χώρους και τα ευρήµατα του προγράµµατος”. 

Η διάρκεια της προγραµµατικής σύµβασης είναι 5 χρόνια. Φορέας εποπτείας θα είναι το υπουργείο Πολιτισµού, φορέας χρηµατοδότησης ο ∆ήµος Πύλου -Νέστορος, ενώ την οικονοµική διαχείριση του έργου θα έχει το Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου µέσω του Ειδικού Λογαριασµού Κονδυλίων Ερευνας (ΕΛΚΕ) και µε επιστηµονικό υπεύθυνο στον ΕΛΚΕ τον καθηγητή Ν. Ζαχαριά. Ο προϋπολογισµός του προγράµµατος είναι 10.000 ευρώ και η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στα 50.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου