Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Η Χώρα τίµησε το έργο του Γιάννη Μπίρη


 Τον γιατρό - συγγραφέα Γιάννη Α. Μπίρη τίµησε το βράδυ της Τρίτης η Κοινότητα Χώρας, µε αφορµή τη βράβευση από την Ακαδηµία Αθηνών του βιβλίου του “Κάστρα και Οχυρά στη Μεσσηνία”.

Την εκδήλωση, που έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του Μουσείου Χώρας, προλόγισε ο κοινοτικός σύµβουλος και πρόεδρος του “Νηλέα” Γιώργος Κόκκινος, ενώ χαιρετισµούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Κοινότητας Χώρας ∆ιονύσης ∆ηµητρόπουλος, ο αντιδήµαρχος Πύλου - Νέστορος ∆ηµήτρης Γαϊτάνης, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισµού Άννα Καλογεροπούλου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο γ.γ. της ΚΕ∆Ε ∆ηµήτρης Καφαντάρης και ο αντιπρόεδρος του Επιµελητηρίου Μεσσηνίας Παύλος Γκραίκης. Για την πολυσχιδή προσωπικότητα και τη δράση του Γιάννη Μπίρη µίλησε η διευθύντρια του Μανιατακείου Ιδρύµατος και επιµελήτρια της βραβευµένης έκδοσης Βίκυ Ιγγλέζου. Ιδιαίτερα συγκινητική στιγµή στην όµορφη βραδιά ήταν η παρουσία ορισµένων συµµαθητών του κ. Μπίρη από τα χρόνια του δηµοτικού, που έφθασαν στη Χώρα από την Αθήνα µε σκοπό να τιµήσουν µε την παρουσία τους τον παλιό τους φίλο. 

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του ∆ήµου Πύλου - Νέστορος και του Σωµατείου “∆ιάζωµα”, ενώ χορηγός ήταν το Ίδρυµα Καπετάν Βασίλη και Κάρµεν Κωνσταντακόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου