Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Από 3,20 έως 3,50 ευρώ οι τιµές του ελαιολάδου

 


Ελάχιστες εµπορικές πράξεις γίνονται στην αγορά του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, καθώς είναι µικρά τα αποθέµατα, ενώ η τιµή ανάλογα µε την ποιότητα κυµαίνεται µεταξύ 3,20 ευρώ το κιλό στη Μεσσηνία και 3,50 ευρώ το κιλό στη Λακωνία.

Αναλυτικά και σύµφωνα µε την ιστοσελίδα agrotypos.gr: 

"Στην πώληση 70 τόνων έξτρα παρθένου ελαιολάδου µε τιµή 3,50 ευρώ το κιλό προχώρησε ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Συκιάς Λακωνίας.

 

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Σωτήρης Μπατσάκης, διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισµού Συκιάς Λακωνίας, «το ελαιόλαδο πουλήθηκε σε Έλληνα τυποποιητή και σε Ιταλό έµπορα. Θεωρώ ότι είναι µια καλή τιµή για αυτή την εποχή. Η αγορά ζητά τα πολύ καλά ποιοτικά ελαιόλαδα. Έχουµε ακόµη 230 τόνους ελαιολάδου στις αποθήκες του συνεταιρισµού. Τέλος Οκτωβρίου ξεκινά η συγκοµιδή ελαιοκάρπου στην περιοχή µας, αλλά οι µεγάλες ποσότητες θα συγκοµιστούν µετά τα µέσα Νοεµβρίου. Αναµένουµε µια καλή ποιοτικά παραγωγή». 

Όπως αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο κ. Βασίλειος Κατσάς, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισµού Γλυφάδας στην Πύλο Μεσσηνίας, «δεν υπάρχουν πολλά αποθέµατα ελαιολάδου στην περιοχή µας. Πωλήσεις που µπορεί να γίνουν µεµονωµένα από παραγωγούς. Πριν λίγες ηµέρες έγιναν κάποιες εµπορικές πράξεις για περσινά ελαιόλαδα σε τιµή 3,20 έως 3,30 ευρώ το κιλό. Όσον αφορά τη νέα παραγωγή αναµένεται µειωµένη κατά 50% σε σχέση µε πέρυσι. Ευτυχώς είχαµε κάποιες βροχές που βοήθησαν την παραγωγή. Οι καύσωνες δηµιούργησαν πρόβληµα, αλλά είχαµε µειωµένη παραγωγή και άντεξαν τα δέντρα»".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου