Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Προφυλακίστηκαν οι δύο Τούρκοι διακινητές µεταναστών

 Στις φυλακές ως προσωρινά κρατούµενοι θα οδηγηθούν οι δύο Τούρκοι (ο ένας εξ αυτών Σουηδός υπήκοος) που συνελήφθησαν από στελέχη της Λιµενικής Αρχής Πύλου την περασµένη Τρίτη και κατηγορούνται ως διακινητές των 10 παράτυπων µεταναστών από το Ιράκ. Οι δύο κατηγορούµενοι οδηγήθηκαν χθες στον ανακριτή Καλαµάτας και µετά την απολογία τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι από την εισαγγελική και ανακριτική αρχή.

 

Πρόκειται για δύο Τούρκους στην καταγωγή, ηλικίας 63 και 55 ετών, οι οποίοι φέρονται να είναι µέλη οργανωµένου κυκλώµατος µεταφοράς παράτυπων µεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία. Συνελήφθησαν ως χειριστές του ιστιοπλοϊκού σκάφους, το οποίο είχε ναυλώσει ο ένας από αυτούς στο Βόλο και το οδήγησε στην Τουρκία, απ’ όπου οι 10 µετανάστες ξεκίνησαν το ταξίδι τους µε προορισµό την Ιταλία. 

Τη ∆ευτέρα, το ιστιοφόρο µε το οποίο ταξίδευαν οι παράτυποι µετανάστες και οι φερόµενοι ως διακινητές τους, κατέπλευσε στο αλιευτικό καταφύγιο της Φοινικούντας, για να προµηθευτεί καύσιµα και τρόφιµα. Όταν, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών στελεχών του Λιµεναρχείου Πύλου τους έγινε έλεγχος, οι συλληφθέντες προσπάθησαν αρχικά να πείσουν τους λιµενικούς ότι έκαναν τουρισµό. Πάντως οι 10 µετανάστες ιρακινής καταγωγής (µεταξύ τους και δύο γυναίκες) έφεραν ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά δεν είχαν την προβλεπόµενη άδεια εισόδου στη χώρα και θα απελαθούν. 

Ν.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου