Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Εγγραφές σε σεμινάριο για ασθένειες ελιάς

 Ξεκίνησαν χθες οι εγγραφές του διαδικτυακού σεμιναρίου με τίτλο «Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών της ελιάς», του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ). 

Το σεμινάριο διάρκειας 12 ωρών (μέσω Zoom) έχει κόστος συμμετοχής 40 ευρώ. Απευθύνεται σε γεωπόνους και παραγωγούς και θα διαρκέσει από 9 έως 20 Σεπτεμβρίου. Σκοπός του είναι η εμβάθυνση στα θέματα που αφορούν την προστασία της ελιάς και την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις. 

Για εγγραφές και περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ.  27210 25700, κιν.  6985-666456  και στο  e-mail:  info@kaem.gr, καθώς και στο www.kaem.gr/seminars/ και στο Γραφείο του ΚΑΕΜ στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.

 

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, αυτό είναι το πρώτο σεμινάριο της περιόδου Σεπτεμβρίου 2021 - Ιουνίου 2022 με αντικείμενο την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των εχθρών και των ασθενειών της ελιάς. Οκτώ καταξιωμένοι επιστήμονες και στελέχη του κλάδου της ελαιοκομίας θα παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων. Η προεγγραφή είναι απαραίτητη. 

ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ 

Ομιλητές στο σεμινάριο θα είναι οι: Γιώργος Αγγελής, πτυχιούχος Φυτικής Παραγωγής, Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Mediterranean Agronomic Institute of Chania και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (Διασφάλιση Ποιότητας). Ολγα Διχάλα, γεωπόνος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Wageningen University της Ολλανδίας, όπου εκπόνησε δύο διατριβές με θέματα τη θρέψη και τη φυσιολογία φυτών. Ειρήνη Καρατάσιου, γεωπόνος (Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) με μεταπτυχιακές σπουδές στους "Αυτοματισμούς στις αρδεύσεις, τις γεωργικές κατασκευές και στην εκμηχάνιση της γεωργίας" (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Σταμάτης Καλασιούντας, ο οποίος διαθέτει πτυχίο από το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις "Επιστήμες της Αγωγής" και Πιστοποιητικό Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης στις "Εφαρμογές Γεωργίας Ακριβείας" απο το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ηλίας Κάνταρος, πτυχιούχος Γεωργικών Επιστημών, Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, Πανεπιστήμιο Κατάνιας, Ιταλία. Ηλίας Κάλφας, ειδικός στη Φυτοπροστασία, Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Διαθέτει PhD από το University of London, Diploma of Imperial College και MSc στην Οργάνωση Παραγωγής και Διαχείριση Ποιότητας στη Βιομηχανία Τροφίμων. Κατερίνα Δουρβανάκη, η οποία διαθέτει πτυχίο Γεωπονικής Σχολής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και μεταπτυχιακό στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό (Γεωπονική και Πολυτεχνική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Αντώνης Παρασκευόπουλος, γεωπόνος, διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου