Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Αρχές 2022 προσφορές για το Καλαμάτα - Μεθώνη

 "Στις αρχές του 2022 εκτιμάται ότι θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές οι εταιρείες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Πύλος – Μεθώνη". Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα metaforespress.gr, αλλά στην πραγματικότητα κανένας δεν γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών, αφού η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών φοβάται να ανακοινώσει επισήμως χρονοδιάγραμμα για το διαγωνισμό. Σύμφωνα όμως με όλες τις ενδείξεις, μάλλον δύσκολα θα κατατεθούν οι προσφορές εντός του τρέχοντος έτους – και σχεδόν σίγουρα δεν θα έχουμε ανάδοχο εντός του 2021. 

Μεγάλο στοίχημα παραμένει πάντως η ολοκλήρωση του διαγωνισμού εντός του 2022 χωρίς προσφυγές και δικαστικές περιπέτειες, ώστε να μπουν μπουλντόζες στο δρόμο το 2023 και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα να παραδοθεί συνολικά το έργο το 2027. 

Ο διαγωνισμός, κόστους 312 εκατ. ευρώ, που θα κατασκευαστεί με τη μορφή ΣΔΙΤ, βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο, με πέντε υποψηφίους αναδόχους. Συγκεκριμένα, την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, την ΑΒΑΞ, την INTRAKAT και την κοινοπραξία της MYTILINEOS με την ισπανική Acciona Concessiones. 

Θ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου