Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Ο Δήµος Πύλου - Νέστορος για την απογραφή

 Ο ∆ήµος Πύλου - Νέστορος ενηµερώνει τους δηµότες του ότι αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η απογραφή πληθυσµού - κατοικιών 2021, η οποία διεξάγεται σε ολόκληρη τη χώρα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Σκοπός της απογραφής, που γίνεται κάθε 10 χρόνια, είναι η συγκέντρωση στοιχείων (δηµογραφικών, οικονοµικών και κοινωνικών) αλλά και πληροφοριών για τη σύνθεση των νοικοκυριών. 

Σε ανακοίνωσή του ο δήµαρχος Παναγιώτης Καρβέλας παρατηρεί: “Εξαιτίας του Covid-19, φέτος για πρώτη φορά θα υπάρχει η δυνατότητα της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής, δηλαδή θα µπορούµε να απογράψουµε οι ίδιοι τον εαυτό µας και τα µέλη της οικογένειάς µας ως εξής:

Ο απογραφέας θα τοποθετήσει στην οικία µας έναν κλειστό φάκελο, ο οποίος θα περιέχει έναν µοναδικό κωδικό αριθµό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριµένη κατοικία. Ως εκπρόσωποι του νοικοκυριού θα µπορούµε µε τους κωδικούς taxis και τον µοναδικό αυτό κωδικό να εισέλθουµε στην εφαρµογή της απογραφής στην ιστοσελίδα www.gov.gr και να συµπληρώσουµε το ερωτηµατολόγιο του νοικοκυριού µας. Οσοι από εµάς αδυνατούν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούµε µε φυσική παρουσία του απογραφέα στην οικία µας µε τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης. Από αυτή την κρίσιµη διαδικασία δεν πρέπει να λείψει κανείς, γιατί µε βάση τα αποτελέσµατα της απογραφής κτηρίων και πληθυσµού καθορίζονται σειρά σηµαντικών αποφάσεων για το δήµο µας για την επόµενη δεκαετία, όπως χρηµατοδοτήσεις, σχεδιασµός και κατασκευή µεγάλων έργων και υποδοµών καθώς και συµµετοχή σε ευρωπαϊκά προγράµµατα και δράσεις. Ως δηµοτική αρχή καλούµε όλους τους πολίτες που κατοικούν και δραστηριοποιούνται στα όρια του ∆ήµου Πύλου - Νέστορος να ανταποκριθούν και να απογραφούν στο δήµο, προκειµένου να καταγραφεί και στατιστικά η δυναµική και ο πληθυσµός του, ενόψει της νέας δεκαετίας που ξεκινάει, αφού τα αριθµητικά δεδοµένα είναι καίριας σηµασίας. Στην προσπάθειά µας, στους αγώνες µας να είναι ο ∆ήµος Πύλου - Νέστορος στη θέση που πραγµατικά του αναλογεί και του αξίζει, να συνεισφέρει και η απογραφή όλων µας στον τόπο µας. Ολοι µετράµε, όλοι δίνουµε δύναµη στον τόπο µας και τον δήµο µας. Συµµετέχουµε στην απογραφή! Στηρίζουµε τον δήµο µας στην πράξη!”. 

* Περισσότερες λεπτοµέρειες ή διευκρινίσεις, για τον τρόπο διενέργειας της απογραφής 2021, υπάρχουν στον παρακάτω σύνδεσµο: https://www.statistics.gr/census-2021-process 

* Σε βίντεο της ΕΛΣΤΑΤ δίνονται λεπτοµέρειες και οδηγίες σχετικά µε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες: https://m.youtube.com/watch?v=YVvrfK8Mqz4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου