Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Νέα επένδυση από την Costamare

 Νέο deal στην αγορά μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου φέρεται να "κλείδωσε" η Costamare του Κωστή Κωνσταντακόπουλου, δίνοντας συνέχεια στο ράλι επενδύσεων ύψους 650 εκ. ευρώ από το ξεκίνημα του έτους. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του capital.gr: "Διάφοροι ναυλομεσίτες συνδέουν ελληνικά συμφέροντα χωρίς να κατονομάζουν εταιρεία, με την απόκτηση των bulk carriers, τύπου ultramax, "Soho Merchant" (κατασκευής 2015 και χωρητικότητας 63.800 dwt) και "Soho Trader" (κατασκευής 2015 και χωρητικότητας 63.473 dwt). Στο report, όμως, της Xclusiv Shipbrokers αναφέρεται ότι αγοραστής είναι η Costamare, κάτι που επιβεβαιώνουν και στο Capital.gr ναυλομεσιτικές πηγές.

 

Όσο για το τελικό τίμημα απόκτησης των πλοίων, φαίνεται πως κυμαίνεται μεταξύ 46 και 50,5 εκατ. δολαρίων. Οι αναλυτές της Xclusiv παρατηρούν αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον και μείωση των τιμών των ultramaxes. Γενικότερα κάνουν λόγο για "πτώση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων στην αγορά σήμερα, συγκριτικά με deals που συνήφθησαν το προηγούμενο διάστημα". Υπενθυμίζεται ότι η εξαιρετική ναυλαγορά των bulk carriers το τρέχον έτος "απογείωσε" τις τιμές στη second hand αγορά. 

Η Costamare πραγματοποίησε τους τελευταίους μήνες εντυπωσιακό άνοιγμα στο ξηρό φορτίο. Με συνεχείς αγορές, οι οποίες έγιναν γνωστές στη διάρκεια του καλοκαιριού, ενίσχυσε το στόλο της με 37 συνολικά τέτοια βαπόρια. Η εταιρεία του κ. Κωνσταντακόπουλου είναι ο κορυφαίος αγοραστής μεταχειρισμένων πλοίων ανάμεσα στις ναυτιλιακές ελληνικών συμφερόντων το 2021, σε όρους αξίας συναλλαγών. Σύμφωνα με στοιχεία του οίκου αναλύσεων VesselsValue, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου οι φετινές επενδύσεις ξεπερνούσαν τα 600 εκατ. δολάρια. Μετά από μία μίνι διακοπή το προηγούμενο δίμηνο, η ναυτιλιακή εμφανίζεται ξανά "ορεξάτη" για νέα deals, με την τελευταία κίνηση να ανεβάζει το ύψος των επενδύσεων κοντά στα 650 εκατ. δολάρια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου