Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Διακυβερνητική Διάσκεψη του Δικτύου των Χωρών και των Εμβληματικών Κοινοτήτων για τη Μεσογειακή Διατροφή

 

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου και ώρα 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η 11η Διακυβερνητική Διάσκεψη του Δικτύου των χωρών και των Εμβληματικών τους Κοινοτήτων για τη Μεσογειακή Διατροφή. Η Διάσκεψη διοργανώνεται από το Μανιατάκειον Ίδρυμα και τον Δήμο Πύλου-Νέστορος, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της θητείας της Ελλάδας ως συντονίστρια χώρα των κοινών δράσεων του Δικτύου για το έτος 2021, και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Κατά τη διάρκεια του έτους οι προσπάθειες εστιάστηκαν στην ενδυνάμωση της συνεργασίας του Δικτύου, συμβάλλοντας δυναμικά στην ενίσχυση των αξιών της Μεσογειακής Διατροφής και της αμοιβαίας κατανόησης, ενδυναμώνοντας τον διαπολιτισμικό διάλογο και την περαιτέρω σύνδεση των Εμβληματικών Κοινοτήτων.

Μεταξύ των πρωτοβουλιών που ανέλαβε η Ελλάδα το τρέχον έτος ως συντονίστρια χώρα ήταν η δημιουργία κοινής ιστοσελίδας για τη Μεσογειακή Διατροφή, με τη συμμετοχή όλων των μελών του Δικτύου. Η κοινή ιστοσελίδα με τίτλο The Mediterranean Diet θα παραδοθεί στο κοινό τον Ιανουάριο του 2022, καταδεικνύοντας ότι η συνέργεια μεταξύ των χωρών του Δικτύου αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων που θέτει η απόφαση της UNESCO.

Έντεκα χρόνια μετά την εγγραφή της Μεσογειακής Διατροφής στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας είναι σαφές ότι η Μεσογειακή Διατροφή δεν είναι τίποτε άλλο από τη δύναμη που έχει η ανθρώπινη δημιουργικότητα να ξεπερνάει την εποχή της και να κάνει γέφυρες στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου