Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Με επιτυχία η πρώτη προβολή του «Ρεσάλτο» υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου-Νέστορος

 


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη προβολή της ταινίας «Ρεσάλτο» το περασμένο Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η οποία αναφέρεται στο ιστορικό γεγονός που διαδραματίστηκε στο Κάστρο της Κορώνης τη 13η Φεβρουαρίου του 1824.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που δημιούργησε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης, υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου – Νέστορος και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, σε παραγωγή και σκηνοθεσία της Θεοδώρας Δρακοπούλου και μουσική του Πάνου Κουραμπά, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και σκοπό την περαιτέρω διάδοση του σημαντικού αυτού ιστορικού γεγονότος τόσο για την Κορώνη όσο και για την ευρύτερη Μεσσηνία.

Αναφερόμενος στην ταινία ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, σημείωσε:

«Εκφράζω τα συγχαρητήριά μου για την πρωτοβουλία δημιουργίας της ταινίας “Ρεσάλτο” σε όλους όσοι συνέβαλαν για να γίνει πραγματικότητα και να γίνει γνωστό σε όλους το ιστορικό αυτό γεγονός που διαδραματίστηκε στο Κάστρο της Κορώνης.

Η Δημοτική Αρχή στηρίζει τις πρωτοβουλίες που προάγουν τον πολιτισμό μας και αναδεικνύουν την ιστορία του τόπου μας. Προσπάθειες σαν κι αυτή διαφυλάττουν τη μεγάλη παρακαταθήκη των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και μας δίνουν ώθηση και ενέργεια να συνεχίσουμε το έργο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου