Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Με πτήσεις από Μόναχο και Ζυρίχη ανοίγει αύριο η τουριστική περίοδος

 


Με πτήσεις από το Μόναχο και τη Ζυρίχη εγκαινιάζεται αύριο Κυριακή η φετινή τουριστική περίοδος για το Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” και τη Μεσσηνία, ενώ ανοίγει και η Costa Navarino. Τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά και οι προοπτικές ευοίωνες, καθώς η Μεσσηνία και φέτος συνδέεται αεροπορικά με αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Ο αερολιμενάρχης Κωνσταντίνος Τσιώρος εκφράζει την ελπίδα ότι φέτος η χρονιά θα είναι καλύτερη από τις δύο δύσκολες προηγούμενες κι επισημαίνει τον στόχο “το αεροδρόμιο να επιδείξει ρυθμούς ανάπτυξης αντίστοιχους με το 2019”. 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος δηλώνει ότι “είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε ως περιοχή τους πρώτους τουρίστες της σεζόν, με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων” και σημειώνει πως “ευχή όλων είναι να έχουμε μια καλή τουριστική σεζόν”.

 

Οι πρώτες αυριανές πτήσεις είναι: α) Της Aegean, που θα αναχωρήσει στις 8 το πρωί για Μόναχο. Στις 13.35 θα αφιχθεί αεροπλάνο της ίδιας εταιρείας με τους πρώτους τουρίστες από το Μόναχο και στις 14.15 θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο. β) Της Edelweiss με πτήση από Ζυρίχη με άφιξη στις 13.25 και αναχώρηση για την ελβετική πόλη στις 14.25. 

Οι ίδιες πτήσεις θα γίνουν και την ερχόμενη Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, ενώ την ίδια μέρα ξεκινάει πτήσεις από και προς το Μόναχο η εταιρεία Condor. 

Τον Μάρτιο θα υπάρχουν ακόμα συνδέσεις της Καλαμάτας με Ντίσελντορφ, Κοπεγχάγη, Ελσίνκι και Στοκχόλμη. 

ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ 

Ενημερώνοντας για το πρόγραμμα των πρώτων πτήσεων τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, ο αερολιμενάρχης Κ. Τσιώρος εξέφρασε την ελπίδα ότι “φέτος η χρονιά θα είναι καλύτερη από τις δύο δύσκολες προηγούμενες. Εχουμε την εμπειρία, έχουμε διανύσει αποστάσεις”. Εκτίμησε ότι “θα τα πάμε καλύτερα απ’ ό,τι τα δύο προηγούμενα χρόνια, θα σημειώσουμε αύξηση στην κίνηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη του τόπου και την προβολή της Καλαμάτας διεθνώς ως ελκυστικού προορισμού”. Διευκρίνισε πως το πρόγραμμα είναι ασαφές, θα διαμορφώνεται και θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα Απριλίου και παρατήρησε: “Φαίνεται ότι έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά, νέες αεροπορικές εταιρείες, νέες συνδέσεις, επανέρχεται η Aegean, έχει ως σταθμό την Καλαμάτα. Η Λάρνακα ξαναγίνεται, τα ιδιωτικά που τα τελευταία χρόνια έχουν μια σημαντική άνοδο και βοηθάνε και αυτά στην προβολή του αερολιμένα. Για το πλήρες πρόγραμμα θα ενημερωθείτε αργότερα, όπως και κάθε ενδιαφερόμενος που μπορεί να μπαίνει στην ιστοσελίδα μας και να ενημερώνεται από το Γραφείο Πληροφοριών”. 

Ο κ. Τσιώρος σημείωσε ότι “πρόθεσή μας είναι το αεροδρόμιο να επιδείξει ρυθμούς ανάπτυξης αντίστοιχους με το 2019”, ενώ για το ζήτημα του κορονοϊού ανέφερε: “Η δυσκολία και η παράμετρος των υγειονομικών πρωτοκόλλων παραμένει. Είμαστε σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς που πλέον έχουν και την εμπειρία. Η περσινή χρονιά παρότι ξεκίνησε αργά ο τουρισμός και απότομα, καλύφθηκε αποτελεσματικά. Δεν είχαμε σημαντικές δυσκολίες ούτε κρούσματα που θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν στο εύρυθμο της λειτουργίας μας”. 

Για την αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με τη Θεσσαλονίκη που συνεχίζεται με 3 πτήσεις την εβδομάδα (Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο), επεσήμανε ότι “έχει μια δυναμική, εξυπηρετεί τον τοπικό πληθυσμό και τις ανάγκες του”. 

Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου