Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ Εγκριση τριετούς προγράμματος δακοκτονίας

 Την εφαρμογή τριετούς προγράμματος δακοκτονίας για τα έτη 2022, 2023 και 2024 με δολωματικούς ψεκασμούς από εδάφους, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος. 

Σύμφωνα με την απόφαση, πρόγραμμα δακοκτονίας από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας στα 3 αυτά χρόνια δεν θα πραγματοποιηθεί σε 8 κοινότητες (το ζήτησαν οι ίδιες): Κορυφασίου, Ρωμανού, Φλεσσιάδας, Παλαιού Λουτρού, Καπλανίου, Ακριτοχωρίου, Μεταμόρφωσης και Μαργελίου. 

Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρεται, ακόμα: “Το ποσοστό αναμενόμενης καρποφορίας σε σύγκριση με μια χρονιά πλήρους παραγωγής αναμένεται κατά μέσο όρο περίπου σε ποσοστό 70%. 

Να ενημερώνονται η έδρα του Δήμου Πύλου - Νέστορος και οι πρόεδροι των κοινοτήτων για την εκτέλεση του προγράμματος των ψεκασμών από τα συνεργεία με σχετική έγγραφη ανακοίνωση 5 ημέρες νωρίτερα, προκειμένου οι ελαιοπαραγωγοί να λαμβάνουν γνώση. 

Οι πρόεδροι των κοινοτήτων ορίζονται υπεύθυνοι και πρέπει να συνεργάζονται με το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας και Τριφυλίας, για την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος. Να μην γίνει ψεκασμός εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου