Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Ο εορτασµός της 25ης Μαρτίου στο ∆ήµο Πύλου – Νέστορος

 Με λαµπρότητα και σύµφωνα µε τα ισχύοντα υγειονοµικά πρωτόκολλα αναµένεται να γιορτάσει αύριο ο ∆ήµος Πύλου - Νέστορος την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, µε εκδηλώσεις σε όλες τις δηµοτικές ενότητες. 

* Στην Πύλο, στις 10.15 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στο Ναό Κοιµήσεως της Θεοτόκου. Στις 10.40 στην πλατεία Νέστορος, στο µνηµείο µπροστά από το ∆ηµαρχείο, θα τελεστεί επιµνηµόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων εθνικών αγώνων, θα γίνει κατάθεση στεφάνων και τον πανηγυρικό της ηµέρας θα εκφωνήσει η διευθύντρια του 2ου ∆ηµοτικού Σχολείου Πύλου Μένια Κρέπαπα. Στις 11.15 θα ξεκινήσει η παρέλαση σχολείων και της ∆ηµοτικής Φιλαρµονικής Πύλου - Νέστορος, προ των επισήµων. Μετά το πέρας της παρέλασης, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από µαθητές του 1ου και του 2ου ∆ηµοτικών Σχολείων και του Γυµνασίου - Λυκείου Πύλου.

 

* Στη Χώρα, στις 10.20 το πρωί θα ψαλεί δοξολογία στο µητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια θα τελεστεί επιµνηµόσυνη δέηση στο χώρο του ηρώου, θα γίνει κατάθεση στεφάνων και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ηµέρας από την εκπαιδευτικό του 2ου ∆ηµοτικού Σχολείου Χώρας Ιωάννα Φουσέκη. Στις 11.15 θα ξεκινήσει η παρέλαση των σχολείων στην κεντρική πλατεία Χώρας που θα καταλήξει στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. 

* Στην Κορώνη, στις 10 το πρωί, θα τελεστεί δοξολογία στο µητροπολιτικό Ναό Αγίου ∆ηµητρίου. Στη συνέχεια στην οµώνυµη πλατεία και στο µνηµείο των πεσόντων θα κατατεθούν στεφάνια από τον αντιδήµαρχο Κορώνης, τους διοικητές του Αστυνοµικού και του Λιµενικού Τµήµατος Κορώνης, τον πρόεδρο της Κοινότητας Κορώνης, εκπροσώπους των σχολείων πρωτοβάθµιας και δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορώνης. Θα ακολουθήσουν η εκφώνηση του πανηγυρικού της ηµέρας από τον αντιδήµαρχο Κορώνης ∆ηµήτρη Σιψά, η παρέλαση των σχολείων και του πολιτιστικού συλλόγου στην παραλιακή οδό και παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τµήµατα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορώνης, στο χώρο µεταξύ πρώην ΟΤΕ και ∆ηµαρχείου. 

* Στη Μεθώνη, στις 10 το πρωί, θα τελεστεί δοξολογία στο Ναό Αγίου Νικολάου και στις 10.30 επιµνηµόσυνη δέηση υπέρ πεσόντων και θυµάτων των εθνικών αγώνων, στο µνηµείο στην πλατεία Ελευθερίας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο του δηµάρχου Πύλου - Νέστορος, τον πρόεδρο της Κοινότητας Μεθώνης, εκπροσώπους της Αστυνοµίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεθώνης και των σχολείων. Τον πανηγυρικό της ηµέρας θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός του Γυµνασίου Μεθώνης Αικατερίνη Πλακούδα. Στη συνέχεια, θα γίνουν απαγγελίες ποιηµάτων από νήπια και µαθητές των σχολείων, παρέλαση των σχολείων και του πολιτιστικού συλλόγου, ενώ µαθητές του Λυκείου και χορευτικά τµήµατα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεθώνης θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς. 

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγµατοποιηθούν και στην Κοινότητα Φοινικούντας

* Στο Βλαχόπουλο, στις 10 το πρωί, θα τελεστεί δοξολογία στο Ναό Κοιµήσεως της Θεοτόκου και θα ακολουθήσουν στο χώρο του µνηµείου πεσόντων της πλατείας επιµνηµόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Τον πανηγυρικό της ηµέρας θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός του ∆ηµοτικού Σχολείου Βλαχόπουλου Ζωή Κατσιρούµπα. Στη συνέχεια το πρόγραµµα προβλέπει απαγγελίες ποιηµάτων και τραγούδια από µαθητές του σχολείου και παρέλαση. 

* Στη ∆.Ε. Χιλιοχωρίων θα γίνουν εκδηλώσεις σε Χανδρινού και Σουληνάρι

Στις 10 το πρωί, θα τελεστούν δοξολογίες στους Ναούς Αγίου Γεωργίου Χανδρινού και Αγίας Σοφίας Σουληναρίου. Θα ακολουθήσουν επιµνηµόσυνες δεήσεις και καταθέσεις στεφάνων στα µνηµεία πεσόντων Χανδρινού και Σουληναρίου. Τους πανηγυρικούς της ηµέρας θα εκφωνήσουν ο Παναγιώτης Νίκας διευθυντής του ∆ηµοτικού Σχολείου Χανδρινού και η Παρασκευή Σαµπαζιώτη από το Νηπιαγωγείο Σουληναρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου