Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Κοντά στα 3,70 ευρώ η τιμή του ελαιολάδου

 Η τιμή του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, μετά από μια μικρή πτώση τις προηγούμενες εβδομάδες, αυξάνει και πάλι στη Μεσσηνία, στην Ελλάδα και στη διεθνή αγορά. 

Στη Μεσσηνία η τιμή αυξήθηκε από 3,20 σε 3,25 μέχρι 3,30 ευρώ το κιλό, ενώ στην αγορά ακούγονται και πληροφορίες για διερευνητικές εντολές με τιμή κοντά στα 3,70 ευρώ το κιλό. 

Οι πληροφορίες για σημαντική αύξηση της τιμής πλήθυναν μετά την πώληση ενός βυτίου 26 τόνων από τον Συνεταιρισμό Μεταμόρφωσης Λακωνίας με τιμή 3,60 ευρώ το κιλό.

 

Στη διεθνή αγορά η μεγάλη αύξηση της τιμής του ηλιέλαιου εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία (είναι μεγάλη παραγωγός ηλίανθων) ωθεί σε υψηλότερα επίπεδα και την τιμή του ελαιολάδου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ισπανία επιβλήθηκε πλαφόν 3 λίτρων στην αγορά του ηλιέλαιου για να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ζήτηση εξαιτίας του φόβου για ακόμα μεγαλύτερη άνοδο της τιμής. 

Η μέση τιμή του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου στην Ισπανία την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκε από 3,33 σε 3,39 ευρώ το κιλό, στην Ιταλία αυξήθηκε από 4,15 σε 4,19 ευρώ το κιλό, ενώ στην Τυνησία παρέμεινε σταθερή στα 3,38 ευρώ το κιλό. 

Θ.Λ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου