Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων

 Στην πανελλήνια δράση εορτασμού και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων συμμετέχει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «95» – Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς. 

Με αφορμή την συγκεκριμένη παγκόσμια ημέρα φωταγωγήθηκε χθες 28 Φεβρουαρίου το μνημείο Τριών Ναυάρχων στην κεντρική πλατεία της Πύλου, στα χρώματα του λογοτύπου που συμβολίζουν την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων (πράσινο - μπλε - φούξια), με στόχο την άρση της απομόνωσης των ασθενών και την έκφραση της αλληλεγγύη σε αυτόν τον παγκόσμιο αγώνα.

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων, μία παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που διοργανώνεται κάθε χρόνο την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2008, με 18 χώρες να παίρνουν μέρος σε εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν σε πάνω από 100 χώρες. 

Ειδικότερα, πρόκειται για μία παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που συντονίζεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σπάνιων Παθήσεων (EURORDIS) και πραγματοποιείται από τους επιμέρους εθνικούς Συλλόγους Ασθενών με Σπάνια Νοσήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου