Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Πέμπτο σε αφίξεις το Αεροδρόμιο Καλαμάτας ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

 


Το Φεβρουάριο στον Αερολιμένα "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" αφίχθησαν 511 επιβάτες διεθνών πτήσεων. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), η διεθνής επιβατική κίνηση του Αεροδρομίου της Καλαμάτας είναι η 5η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, μετά την κίνηση στα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και των Χανίων. 

 Υπενθυμίζουμε ότι η σεζόν στη Μεσσηνία άνοιξε στις 20 Φεβρουαρίου, ενώ σε καταξιωμένους προορισμούς όπως τα Δωδεκάνησα και τα Ιόνια Νησιά ξεκινά το Μάρτιο ή αργότερα. Στην πρώιμη έναρξη της σεζόν στη Μεσσηνία συμβάλλει το τουρνουά γκολφ που διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino το Φεβρουάριο. 

Σύμφωνα με την ΥΠΑ, το Φεβρουάριο ο Αερολιμένας "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" εξυπηρέτησε συνολικά 1.692 επιβάτες 38 διεθνών και εγχώριων πτήσεων. Με συνολικά 28 εγχώριες πτήσεις αφίχθησαν από τη Θεσσαλονίκη 490 επιβάτες και ταξίδεψαν προς τη συμπρωτεύουσα 497 επιβάτες. Με συνολικά 10 διεθνείς πτήσεις αφίχθησαν στην Καλαμάτα 511 επιβάτες και αναχώρησαν από τον Αερολιμένα "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" 164 ταξιδιώτες. 

Θ.Λ.

Σύνδεση με 14 ευρωπαϊκές πόλεις 

Με 14 ευρωπαϊκές πόλεις συνδέεται τη φετινή άνοιξη ο Αερολιμένας "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος", ενώ πολλές αεροπορικές εταιρείες επιλέγουν να ξεκινήσουν το καλοκαίρι τις πτήσεις τους από και προς την Καλαμάτα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της μετάλλαξης Όμικρον που παρατείνει την πανδημία Covid-19. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανοιξιάτικη αεροπορική ταξιδιωτική σεζόν στη Μεσσηνία σφραγίζεται αφενός από την επιστροφή της Aegean, που συνδέει την Καλαμάτα με Μόναχο, Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη, Ελσίνκι (και Παρίσι από το Ιούνιο), και αφετέρου από τις 10 πτήσεις την εβδομάδα από και προς το Λονδίνο. 

Οι πτήσεις για Λονδίνο ξεκινούν στις 29 Μαρτίου, ενώ εντός του Απριλίου ξεκινούν πτήσεις για Παρίσι και Άμστερνταμ. Το Μάιο θα ξεκινήσουν πτήσεις για Μάντσεστερ, Μπέρμιγχαμ, Φρανκφούρτη, Αμβούργο και Βενετία. 

Για το καλοκαίρι, μέχρι τώρα είναι προγραμματισμένες αεροπορικές συνδέσεις με Μιλάνο, Πίζα, Βιέννη, Γενεύη και Στουτγάρδη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου