Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Ενταξη έργων επεξεργασίας λυμάτων στο “Αντώνης Τρίτσης”

 


Την ένταξη δύο έργων του Δήμου Πύλου - Νέστορος που αφορούν εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων του δήμου, προϋπολογισμού 3.260.406,53 ευρώ, στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, στον άξονα προτεραιότητας “Περιβάλλον”, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ένα επί σειρά ετών αίτημα της κοινωνίας της Πύλου, που αφορά την κατασκευή του έργου “Αποκατάσταση 2ης γραμμής για την ενεργοποίηση του συνόλου της κατασκευασμένης δυναμικότητας της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΕΕΑ) Πύλου”. Επίσης, χρηματοδοτείται ένα έργο πνοής για την Κοινότητα Βασιλιτσίου με τίτλο “Compact βιολογικός καθαρισμός Βασιλιτσίου”, έργο πρότυπο, ιδιαίτερης τεχνολογίας, το οποίο θα συμβάλει στην περαιτέρω αξιοποίηση της ήδη ραγδαία αναπτυσσόμενης περιοχής της ανατολικής Πυλίας.

Πρόκειται, με βάση την ίδια ενημέρωση, για δύο έργα ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής της Πύλου και του Βασιλιτσίου, που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας σε δήλωσή του παρατηρεί:

“Η ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» των δύο μεγάλων έργων «Αποκατάσταση 2ης γραμμής για την ενεργοποίηση του συνόλου της κατασκευασμένης δυναμικότητας της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΕΕΑ) Πύλου» και «Compact βιολογικός καθαρισμός Βασιλιτσίου» είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, καθώς ικανοποιεί πάγια αιτήματα των δημοτών μας.

Ευχαριστώ θερμά τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για την ένταξη των έργων αποχέτευσης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον πρώην πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για την καθοριστική συμβολή του στην υλοποίηση των εν λόγω έργων υποδομής του Δήμου Πύλου - Νέστορος. Εκφράζω τις ευχαριστίες μου στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου μας και στους ειδικούς συνεργάτες μου για την σύνταξη των αναγκαίων μελετών για την ένταξη και τη χρηματοδότηση των έργων.

Συνεχίζουμε το έργο μας υπεύθυνα, με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα. Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι αξιοποιούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία και διασφαλίζουμε το μέλλον της περιοχής μας και των δημοτών μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου