Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ Προγραμματική σύμβαση με Αναπτυξιακή Μεσσηνίας

 Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πύλου - Νέστορος και της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε. για την παροχή υπηρεσιών επιστημονικής, συμβουλευτικής και τεχνικής υποστήριξης αρμοδίων υπηρεσιών του, ενέκρινε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του δήμου. 

Οπως επισημαίνεται, αντικείμενο της παρούσας προγραμματικής σύμβασης “αποτελεί η επιστημονική, συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Μέριμνας - Γραφείο Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Ευρωπαϊκών Θεμάτων και των Τμημάτων Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας και Πολεοδομίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πύλου - Νέστορος”.

 

Οσον αφορά την υποστήριξη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Μέριμνας από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, ενδεικτικά έργα, μελέτες και δράσεις προκειμένου για την ωρίμανση και οργάνωση της υλοποίησής τους είναι: Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Κορώνης. Νέα όδευση λυμάτων από οικισμό Γιάλοβας προς εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Πύλου. Δίκτυα αποχέτευσης ακάθαρτων οικισμών Δ.Ε. Μεθώνης. Ανάπλαση πλατείας Τριών Ναυάρχων, περιμετρικών οδών και στοών και οδών Νηλέως και Οικονομίδη. Μελέτη ανάπλασης παραλιακού δρόμου Κορώνης. Μελέτη ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων Κοινότητας Πετροχωρίου. Οσον αφορά την υποστήριξη των Τμημάτων Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας και Πολεοδομίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής, ενδεικτικά έργα, μελέτες και δράσεις προκειμένου για την ωρίμανση και οργάνωση της υλοποίησής τους είναι: Σχέδια πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών από έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα. Σύνταξη - επικαιροποίηση μνημονίων φυσικών καταστροφών. Μελέτες προσβασιμότητας κοινοχρήστων χώρων και δημοτικών κτηρίων σύμφωνα με την τροποποίηση του αρ. 26 του ν. 4067/12 με το αρ. 210 του ν. 4782/2021. 

 Μελέτες αποτύπωσης δημοτικών κτηρίων για νομιμοποίηση σύμφωνα με τον ν. 4495/17 και δημιουργίας ηλεκτρονικής ταυτότητας κτηρίου. Σύνταξη πράξεων αναλογισμού σε αδιάνοιχτα τμήματα οδών κοινοχρήστων χώρων των σχεδίων πόλεως Πύλου, Χώρας, Κορώνης και Μεθώνης. Συμβουλευτική - επιστημονική υποστήριξη σε θέματα αυθαιρέτων και σε θέματα έκδοσης οικοδομικών αδειών. Συμβουλευτική - επιστημονική υποστήριξη και παροχή τοπογραφικών υπηρεσιών στην καταγραφή της δημοτικής περιουσίας, σύνταξη σχετικών φακέλων, υποβολή και παρακολούθηση κτηματολογικής ανάρτησης. Ο συνολικός προϋπολογισμός της εκτέλεσης των προβλεπόμενων της παρούσας σύμβασης υπηρεσιών και εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 228.074,69 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου