Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Δημοπρατείται η ανάπλαση της πλατείας Μεθώνης

 Το έργο ανάπλασης της πλατείας Μεθώνης και των περιμετρικών οδών, προϋπολογισμού 455.000 ευρώ, δημοπρατεί ο Δήμος Πύλου - Νέστορος σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, την Τετάρτη 27 Απριλίου μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και των περιμετρικών οδών της, τη βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού, του χώρου του μνημείου, την ενίσχυση των στοιχείων πρασίνου, την κατασκευή κερκίδων και τη διασφάλιση της προσβασιμότητας ΑΜΕΑ στην είσοδο και στην κίνηση εντός της πλατείας.

 

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 - 2020 προσέγγιση CLLD Leader”, με συγχρηματοδότηση από το ΕΓΤΑΑ. Η δρομολόγηση της ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας και των περιμετρικών οδών Μεθώνης γίνεται πραγματικότητα ύστερα από συντονισμένες ενέργειες (έγγραφα) του Δήμου Πύλου - Νέστορος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, μετά την απόφαση του περιφερειάρχη για την ένταξή του στο πρόγραμμα χρηματοδότησής του. 

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας, σε δήλωσή του, σημειώνει: “Με τη δημοπράτηση του έργου «Ανάπλαση πλατείας Ελευθερίας και των περιμετρικών οδών Μεθώνης» του Δήμου Πύλου - Νέστορος, την Τετάρτη 27η Απριλίου, αρχίζει η υλοποίηση ενός έργου που περίμενε αρκετά χρόνια η κοινωνία της Μεθώνης, που αποτελεί σημείο αναφοράς. Δίνουμε δυναμικές λύσεις, υλοποιούμε αιτήματα που είχαν επί χρόνια «παγώσει» και συνεχίζουμε το έργο μας υπεύθυνα, με σταθερά βήματα και εργατικότητα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η τοπική κοινωνία της Μεθώνης θα απολαμβάνει μια πλατεία που θα αναδείξει τον οικιστικό ιστό της ιστορικής Μεθώνης. Εκφράζω τις ευχαριστίες μου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στην Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. ΟΤΑ, για την πολύ καλή συνεργασία μας και στους συνεργάτες μου για τον αγώνα που έδωσαν, ώστε σήμερα να βρισκόμαστε σε αυτή την ευχάριστη θέση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου