Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Πλήθος κόσμου στον εορτασμό της πολιούχου Κορώνης

 


Την πολιούχο και προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια γιόρτασε χθες με κάθε επισημότητα η Κορώνη. Στην πανηγυρική λειτουργία προεξήρχε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από ιερείς της περιοχής. 

Πριν τις 10.30 το πρωί, ξεκίνησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, στα γραφικά σοκάκια κάτω από το Κάστρο και στους κεντρικούς δρόμους της Κορώνης, με τη συνοδεία πλήθους πιστών.

 

Με την επιστροφή της εικόνας στο ναό της Παναγίας της Ελεήστριας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στις προτομές του Εθνομάρτυρα Επισκόπου Κορώνης Γρηγορίου Μπίστη και του αείμνηστου μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου Δασκαλάκη. 

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να δίνει βοήθεια, σκέπη και προστασία, ώστε οι πιστοί να έχουν υγεία και δύναμη για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις κρίσεις και ιδιαίτερα σε αυτήν την τελευταία με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ευχήθηκε, επίσης, η Υπεραγία Θεοτόκος να φωτίσει τους ισχυρούς της γης, για να αποχωρήσουν τα σύννεφα του πολέμου και να επικρατήσει το πνεύμα της ειρήνης, και ακόμα να δίνει σε όλους και κυρίως στην πατρίδα μας την ειρήνη, την ευημερία και την ανάπτυξη. 

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της Παναγίας Ελεήστριας παρέστησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς και Αλέξης Χαρίτσης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο γ.γ. της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων. 

Τιμές απέδωσαν η Δημοτική Φιλαρμονική Πύλου - Νέστορος και η Αθηναγόρειος Φιλαρμονική Κορώνης. 

• Για τη γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής το απόγευμα της της Πέμπτης τελέστηκε μέγας εσπερινός στο προσκύνημα Ζωοδόχου Πηγής Σγράππας, στο Κεφαλόβρυσο Χώρας και το Ρωμύρι Μεσοποτάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου