Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Ροµά έσπαγαν και έκλεβαν αυτοκίνητα εκδροµέων

 


∆ύο Ροµά έσπαζαν τα τζάµια αυτοκινήτων εκδροµέων στη Γιάλοβα και στο Πολυλίµνιο και έκλεβαν από µέσα χρήµατα και ό,τι άλλο αντικείµενο αξίας έβρισκαν. 

Με αυτό τον τρόπο οι δύο σεσηµασµένοι διαρρήκτες, ηλικίας 45 και 50 ετών, είχαν παραβιάσει 13 σταθµευµένα οχήµατα το διάστηµα από τις 6 Μαρτίου έως και την περασµένη Τρίτη 10 του µήνα, οπότε και συνελήφθησαν. Σε διάστηµα δύο µηνών κατάφεραν να αποκοµίσουν από τις κλοπές περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τα 8.000 ευρώ.

Η σύλληψή τους έγινε στη Μεσσήνη από αστυνοµικούς της ΟΠΚΕ, που τους σταµάτησαν για έλεγχο. Οι δύο κατηγορούµενοι γύριζαν από τη Γιάλοβα όπου νωρίτερα είχαν κλέψει από το αυτοκίνητο γυναίκας 165 ευρώ, έναν φορτιστή iPhone και µια φωτογραφική µηχανή, ρούχα της και προσωπικά έγγραφα. Κατά τον αστυνοµικό έλεγχο δεν είχαν τι να απαντήσουν για το πού βρήκαν τα χρήµατα και τα αντικείµενα. Ετσι προσήχθησαν στην Ασφάλεια Καλαµάτας και εξιχνιάστηκαν και οι υπόλοιπες 12 κλοπές. Οι δύο Ροµά, σε βάρος των οποίων σχηµατίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληµατικής οµάδας και διακεκριµένες περιπτώσεις κλοπών, επέδραµαν συνήθως  Κυριακές και αργίες στους δύο δηµοφιλείς προορισµούς της Πυλίας και του ∆ήµου Μεσσήνης. Σύµφωνα µε την Αστυνοµία από τα αυτοκίνητα που παραβίασαν, µεταξύ αυτών και Γερµανών τουριστών στο Πολυλίµνιο, οι κατηγορούµενοι είχαν κλέψει 3.150 ευρώ και 2.250 δολάρια σε µετρητά, ένα laptop και µια χρυσή αλυσίδα αξίας 200 ευρώ, καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ένδυσης  και ατοµικά έγγραφα, που υπήρχαν στις τσάντες και τα πορτοφόλια των παθόντων. 

Οι αστυνοµικοί κατέσχεσαν το αυτοκίνητο των κατηγορούµενων ως µέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου