Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Βράβευση του Δημοτικού Μεθώνης στην Κύπρο









 Η αντιπροσωπεία του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης επέστρεψε από την Κύπρο με τις εμπειρίες της παρουσίασης του βιβλίου «Ενας περιηγητής αφηγείται» και μία βράβευση.

Το βιβλίο είναι ένα δημιούργημα της σύμπραξης των Δημοτικών Σχολείων Μεθώνης και Ορούντας. Η σχετική εκδήλωση έγινε παρουσία πολλών εκπροσώπων της εκπαίδευσης της Κύπρου, των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας, καθώς και του ιατρού – ιστορικού ερευνητή Γιάννη Μπίρη που επιμελήθηκε την έκδοσή του. Η βράβευση του σχολείου αφορούσε στο φετινό διεθνή διαγωνισμό "Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες" - 1ο βραβείο στην κατηγορία “Project”. Το θέμα της συμμετοχής ήταν "Δύση και Ανατολή με το μανδύα του κατακτητή" και είχε να κάνει με τις κοινές ιστορικές περιόδους της Μεθώνης και της Κύπρου από τη Φραγκοκρατία στην Ενετοκρατία και μετέπειτα στην Τουρκοκρατία. Σημείο αναφοράς σε αυτή την αναδρομή ήταν τα Κάστρα της Μεθώνης και της Αμμοχώστου. 

Στο φετινό διαγωνισμό πήραν μέρος 279 σχολικές μονάδες με 1.456 μαθητικές δημιουργίες. Η βράβευση έγινε στη Λευκωσία, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Στη Δημοσιογραφική Εστία της Ενωσης Συντακτών Κύπρου παρουσιάστηκε επίσης και το διδακτικό σενάριο που συνοδεύει το βιβλίο, μαζί με 22 άλλα σενάρια σχολείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου