Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

ΣΕ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ, ∆ΙΒΑΡΙ ΚΑΙ ΒΟΪ∆ΟΚΟΙΛΙΑ Αλγερινοί έσπαγαν και έκλεβαν αυτοκίνητα

 ∆ιακοπές µε “δουλειά” συνδύαζαν 3 Αλγερινοί, οι οποίοι συνήθιζαν να εξορµούν σε τουριστικές περιοχές για να βγάλουν το...µεροκάµατό τους, µε αυτοκίνητο “δανεικό” από έναν Έλληνα. Φέτος ήρθαν στο Πολυλίµνιο, το ∆ιβάρι και τη Βοϊδοκοιλιά, ενώ είχαν περάσει για... δουλειά και από την Αρχαία Ολυµπία και την Πούρλια Πιερίας.

Ο ένας από τους τρεις, ένας 38χρονος, συνελήφθη το απόγευµα της Κυριακής στην περιοχή της Βοϊδοκοιλιάς από αστυνοµικούς της ΟΠΚΕ - ενώ ένας 48χρονος οµοεθνής του, που ήταν µαζί του στο αυτοκίνητο, διέφυγε µε τα πόδια. Νωρίτερα το µεσηµέρι, οι δυο τους φέρονται να έσπασαν το τζάµι σε δύο αυτοκίνητα στο Πολυλίµνιο από τα οποία έκλεψαν χρήµατα και πράγµατα συνολικής αξίας 1.500 ευρώ, όπως ηλεκτρονικές συσκευές, χρυσαφικά και ρούχα, που οι αστυνοµικοί βρήκαν µαζί µε άλλα κλοπιµαία στο αυτοκίνητο όπου επέβαιναν.

 

Η Ασφάλεια Καλαµάτας που διερεύνησε τη δράση τους, κατέληξε ότι είχαν διαπράξει από τα τέλη Ιουνίου έως και την περασµένη Κυριακή 9 κλοπές σε οχήµατα, στη Μεσσηνία, την Ηλεία και το ∆ήµο ∆ίου-Ολύµπου Πιερίας. Εκτός από το συλληφθέντα κατηγορούνται ακόµα τρία άτοµα ενώ σε βάρος τους σχηµατίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληµατικής οργάνωσης και για διακεκριµένες περιπτώσεις κλοπών, µε λεία που ξεπερνά τις 8.000 ευρώ. 

ΜΕ ΚΑΤΑ∆ΙΚΕΣ ΓΙΑ ΚΛΟΠΕΣ ΟΙ ∆ΥΟ

Οι Αλγερινοί, ηλικίας 38, 48 και 56 ετών, καθώς και ένας 58χρονος Έλληνας που φέρεται να παραχωρούσε στους κατηγορούµενους το αυτοκίνητό του, κατοικούν µόνιµα στην Αθήνα και εξορµούσαν Σαββατοκύριακα σε τουριστικές περιοχές όπως το Πολυλίµνιο, το ∆ιβάρι και η Βοϊδοκοιλιά, όπου διέπραξαν τις 6 από τις συνολικά 9 κλοπές.

Έσπαζαν το τζάµι σε αυτοκίνητα, κατά προτίµηση Ευρωπαίων τουριστών, και έκλεβαν ό,τι έβρισκαν. Οι δύο από αυτούς, οι οποίοι έδρασαν την περασµένη Κυριακή στο Πολυλίµνιο, έγιναν αντιληπτοί ενώ έφευγαν και έτσι ειδοποιήθηκε η Αστυνοµία, οπότε αστυνοµικοί της ΟΠΚΕ που περιπολούν µόνιµα στις τουριστικές περιοχές, τους έψαχναν.

Συνελήφθη λοιπόν ο ένας κατά τη διαδροµή τους προς τη Βοϊδοκοιλιά, καθώς ο άλλος άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και το έβαλε στα πόδια. 

Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως ο 38χρονος συλληφθείς και ο 48χρονος που διέφυγε θεωρούνται… επαγγελµατίες, καθώς έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν για διακεκριµένες περιπτώσεις κλοπών. 

ΟΙ 9 ΚΛΟΠΕΣ

Η… αρχή φέρεται να έγινε το Σάββατο 25 Ιουνίου από το Πολυλίµνιο στο ∆ήµο Μεσσήνης, όπου οι κατηγορούµενοι έσπασαν το τζάµι σε δύο αυτοκίνητα. Από το ένα αυτοκίνητο έκλεψαν ένα κινητό τηλέφωνο, 150 ευρώ και κάρτες τράπεζας του εξωτερικού. Από το άλλο, το οποίο ήταν νοικιασµένο στην Ελλάδα από Ιταλό τουρίστα, έκλεψαν την άδεια οδήγησης, προσωπικά έγγραφα και αντικείµενα, καθώς και τις αποσκευές µε τα ρούχα. Την ίδια µέρα, οι κατηγορούµενοι φέρονται να συνέχισαν τη δράση τους στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, όπου µε τον ίδιο τρόπο, δηλαδή αφού έσπασαν το τζάµι του αυτοκινήτου, έκλεψαν από µέσα προσωπικά έγγραφα, τις αποσκευές µε τα ρούχα, ηλεκτρονικές συσκευές και τραπεζικές κάρτες. Επίσης, πέρασαν και από το ∆ιβάρι, όπου εκεί διέρρηξαν µε τον ίδιο τρόπο το νοικιασµένο αυτοκίνητο ξένου τουρίστα και έκλεψαν από µέσα ό,τι και από το άλλο αυτοκίνητο, στη Βοϊδοκοιλιά. Την Πέµπτη 30 Ιουνίου φέρονται να έδρασαν µε τον ίδιο τρόπο στην Πιερία και συγκεκριµένα στην παραλία της Πούρλιας του ∆ήµου ∆ίου Ολύµπου. Και σε αυτή την περίπτωση, έβαλαν στόχο το νοικιασµένο αυτοκίνητο ξένου τουρίστα, από όπου έκλεψαν προσωπικά του αντικείµενα, ρούχα, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, 300 ευρώ σε µετρητά, ζευγάρι ακουστικά και ένα iPad. Στην ίδια παραλία, την ίδια µέρα, “χτύπησαν” ακόµα ένα αυτοκίνητο, από το οποίο έκλεψαν ένα κινητό τηλέφωνο. 

Το περασµένο Σάββατο, 2 του µήνα, πριν… εκδράµουν στη Μεσσηνία, οι κατηγορούµενοι φέρονται ότι έκαναν µια στάση στην Αρχαία Ολυµπία, όπου διέρρηξαν το τροχόσπιτο Ευρωπαίου τουρίστα και έκλεψαν ένα laptop, 2 κινητά τηλέφωνα και ένα πορτοφόλι µε 30 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου