Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Η Φοινικούντα γιόρτασε την πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα

 


Με εκκλησιαστική µεγαλοπρέπεια και παρουσία πλήθους πιστών, τίµησε η Φοινικούντα την Πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα. Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Κοιµήσεως της Θεοτόκου τέλεσε ο Μτροπολίτης Άρτης Καλλίνικος, συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Ιερισσού Θεοκλήτου.

Στο κήρυγµά του ο Μητροπολίτης Άρτης, αναφέρθηκε στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου τονίζοντας ότι η Παναγία µε καθαρή την καρδιά είδε τον Θεό, το ίδιο και η Γερόντισσα Νικολίτσα, η οποία οραµατίστηκε την Εικόνα της Τριχερούσας. "Με καθαρή την καρδιά µας πρέπει όλοι εµείς να ατενίσουµε το πρόσωπο του Θεού, απολαµβάνοντας τις ουράνιες χαρές", κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ο Σεβασµιώτατος ευχαρίστησε αδελφικώς τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την πρόσκληση να συµµετάσχουν µε τον Μητροπολίτη Ιερισσού στην πανήγυρη, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τους παρισταµένους επισήµους, αλλά και τον πιστό λαό. Προσέφερε δε στην Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας ως ευλογία και ανάµνηση της επισκέψεώς της στη Φοινικούντα.

Στη συνέχεια πραγµατοποιήθηκε λιτάνευση της Χαριτοβρύτου Εικόνος της Παναγίας στα γραφικά σοκάκια της κωµόπολης. Την Εικόνα έφεραν επ’ ώµου άνδρες του Λιµενικού Σώµατος και του Λυκείου Ελληνίδων Καλαµάτας. Τιµές απέδωσαν στρατιωτικό άγηµα από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος Καλαµάτας, η στρατιωτική µπάντα της ∆ΙΚΕ Πελοποννήσου, καθώς και η φιλαρµονική του ∆ήµου Πύλου-Νέστορος.

Την Κυβέρνηση στον εορτασµό εκπροσώπησε η Ειδική Γραµµατέας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκη ∆ανδόλου, ενώ παρέστησαν οι Βουλευτές Ι. Λαµπρόπουλος, Μ. Χρυσοµάλλης και Π. Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Β. Καπέλιος, ο ∆ήµαρχος Πύλου - Νέστορος Π. Καρβέλας, ο Γεν. Γραµµατέας της ΚΕ∆Ε ∆. Καφαντάρης, αντιδήµαρχοι, περιφερειακοί και δηµοτικοί σύµβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων ∆υνάµεων και των Σωµάτων Ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου