Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Στην Πύλο ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνης

 


Στην Πύλο βρέθηκε το Σάββατο ο ελληνικής καταγωγής πρέσβης των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνης, καθώς πραγµατοποιεί διακοπές µε την οικογένειά του στο W Costa Navarino. 

Συνοδευόµενος από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαµαρά, επισκέφθηκε το ∆ηµαρχείο και συναντήθηκε µε τον δήµαρχο Πύλου - Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα. Μαζί ήταν και ο φιλέλληνας πρώην γερουσιαστής Αλ ντ’ Αµάτο. Ο δήµαρχος ενηµέρωσε τον πρέσβη για την ιστορία, τα αξιοθέατα, τα µνηµεία και τις προοπτικές ανάπτυξης του δήµου και προσέφερε δώρα που σχετίζονται µε τη Ναυµαχία του Ναβαρίνου. Ο πρέσβης µιλώντας ελληνικά (όπως και όλη η οικογένεια), εξέφρασε την επιθυµία να βρεθεί στην Πύλο στις 20 Οκτωβρίου, στην επέτειο της ναυµαχίας, έδειξε ενδιαφέρον για την περιοχή και δήλωσε ενηµερωµένος για την ιστορία και τη µεγάλη κι ελκυστική ακτογραµµή του δήµου.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσούνης µε τον Αντ. Σαµαρά και τον δήµαρχο πήγαν στην πλατεία Τριων Ναυάρχων, σε κατάστηµα κάτω από τον εντυπωσιακό πλάτανο, όπου η παρέα µεγάλωσε και χαιρέτισαν ντόπιους κι επισκέπτες. Στην παρέα βρέθηκαν, µεταξύ άλλων, ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, ο τέως δήµαρχος - γ.γ. της ΚΕ∆Ε ∆ηµήτρης Καφαντάρης και η αντιπεριφερειάρχης τουρισµού Αννα Καλογεροπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου