Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ Πυρκαγιά απείλησε Βαράκες και Μεσοχώρι

 

















Τους οικισμούς Βαράκες και Μεσοχώρι απείλησε η φωτιά που ξέσπασε χθες λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι σε αγροτοδασική περιοχή μεταξύ Σχίνου και Μεσοχωρίου στην Πυλία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάηκε ένας στάβλος, ζώα και ελαιόδεντρα, ενώ ενεργοποιήθηκε και το 112 για προληπτική εκκένωση του Μεσοχωρίου, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν χρειάστηκε. Εν τω μεταξύ με ελαφρά εγκαύματα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πύλου ένας κτηνοτρόφος που προσπάθησε να σώσει τα ζώα του, καθώς και ένας πυροσβέστης ο οποίος λιποθύμησε. Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη τη Μεσσηνία με τη συνδρομή και Φινλανδών πυροσβεστών, καθώς και 4 αεροσκαφών και 2 ελικοπτέρων που επιχειρούσαν από αέρος, κατάφεραν το απόγευμα να οριοθετήσουν τη φωτιά, αλλά γίνονταν συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή από την έναρξή της. 

Μέχρι χθες αργά το απόγευμα, αλλά και όλη τη νύχτα, εξακολουθούσαν να επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά και να διασώσουν διάσπαρτες κατοικίες που κινδύνεψαν μεταξύ των οικισμών. Στο μέτωπο της φωτιάς έφτασαν να επιχειρούν μέχρι και 94 πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων 14 Φινλανδοί.

Σημαντικά βοήθησαν στην οριοθέτησή της τα 5 πεζοπόρα τμήματα, καθώς και η αυταπάρνηση των κατοίκων οι οποίοι με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα έσπευσαν σε βοήθεια. Επίσης, επιστρατεύτηκαν 17 οχήματα, 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα, καθώς και 5 υδροφόρες ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου