Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Υποτροφίες σε φοιτητές από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας

 Νέες υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες φοιτητές θα δοθούν από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας. Αυτό ενηµερώνει µε σχετική ανακοίνωσή του το ∆ιοικητικό Συµβούλιο του ΕκκλησιαστικούΙδρύµατος «Ταµείον Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας».

Πρόκειται για την 13η προκήρυξη υποτροφιών, µε την οποία οι υποτροφίες που έχει χορηγήσει και συνεχίζει να χορηγεί από το 2010 η Εκκλησία της Μεσσηνίας σε απόρους φοιτητές είναι 90, το δε χρηµατικό ποσό που έχει συνολικά διατεθεί ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριµένα, θα δοθούν 4 ετήσιες υποτροφίες σε προπτυχιακούς φοιτητές µε οικονοµικές δυσκολίες, που φοιτούν σε ελληνικά ιδρύµατα τριτοβάθµιας εκπαίδευσης (πλην των Θεολογικών Σχολών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστηµών και Πολιτισµικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Πελοποννήσου), οι οποίοι κατάγονται από τις επαρχίες της Μητρόπολης Μεσσηνίας και έως την εισαγωγή τους στην τριτοβάθµια εκπαίδευση διαµένουν εντός των ορίων της Μητρόπολης. Επίσης, φέτος, χορηγούνται δυο επιπλέον ετήσιες υποτροφίες, η µια σε προπτυχιακό φοιτητή/τρια µε οικονοµικές δυσκολίες, που φοιτά στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών και στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης και κατάγεται από τις επαρχίες της Μητρόπολης Μεσσηνίας και έως την εισαγωγή του στην τριτοβάθµια εκπαίδευση διαµένει εντός των ορίων της Μητρόπολης. Η άλλη σε προπτυχιακό φοιτητή/τρια µε οικονοµικές δυσκολίες, που φοιτά στην Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστηµών και Πολιτισµικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Πελοποννήσου και διαµένει εντός των ορίων της Μητρόπολης. 

Οι αιτήσεις κατατίθενται αυτοπροσώπως τις παρακάτω ηµεροµηνίες και ώρες στη γραµµατεία του Ταµείου στη Μητρόπολη Μεσσηνίας, Μητροπολίτου Μελετίου 13, Τ.Κ. 24100, Καλαµάτα: Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 5 - 7 µ.µ και Σάββατο 8 Οκτωβρίου 10 π.µ. - 12 µ., τηλ. επικοινωνίας 6937-482151, ηλεκτρονικό ταχυδροµείο: taamfimm@yahoo.gr.

Στα δικαιολογητικά για την αίτηση θα πρέπει να αναφέρονται τα προσωπικά στοιχεία του αιτούντος: ονοµατεπώνυµο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνα επικοινωνίας να αναγράφονται όλα ευκρινώς, η κατηγορία υποτροφίας την οποία αιτείται, καθώς και τα συνηµµένα δικαιολογητικά που προσκοµίζει ο αιτών ή η αιτούσα. Το πρότυπο της αίτησης χορηγείται από τη γραµµατεία του Ταµείου. Απολυτήριο λυκείου (επικυρωµένο φωτοαντίγραφο). Βεβαίωση συµµετοχής στις πανελλήνιες εξετάσεις (επικυρωµένο φωτοαντίγραφο). Βεβαίωση εγγραφής στο ΑΕΙ εισαγωγής (πρωτότυπη). Επικυρωµένο φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού Εφορίας του προηγουµένου οικονοµικού έτους, που να φαίνεται το οικογενειακό και ατοµικό εισόδηµα του αιτούντος. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ατοµικό εισόδηµα, τότε κατατίθεται βεβαίωση από τη ∆ΟΥ ότι δεν καταθέτει φορολογική και υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν κατέθεσε ο αιτών ή οι γονείς του φορολογική δήλωση κατά το προηγούµενο οικονοµικό έτος. Επικυρωµένο φωτοαντίγραφο δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (Ε9) οικογενειακή και ατοµική, η οποία θα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται ότι είναι η τελευταία υποβληθείσα στην οικεία ∆ΟΥ. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει περιουσιακή κατάσταση, τότε κατατίθεται βεβαίωση από τη ∆ΟΥ ότι δεν καταθέτει Ε9 και υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν υποβάλλει ο αιτών ή οι γονείς του Ε9. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, από το οποίο θα προκύπτει: 

α) Η ελληνική ιθαγένεια, β) η ηλικία (όχι µεγαλύτερη των 30 ετών) και γ) καταγωγή και µόνιµη κατοικία (πρωτότυπο). Υπεύθυνη δήλωση του/της υποψηφίου ότι δεν λαµβάνει ή δεν πρόκειται να λάβει άλλη υποτροφία από άλλη πηγή (πρωτότυπη). Βεβαίωση από τον εφηµέριο της ενορίας ότι ο/η αιτών/ούσα είναι κάτοικος της Μητρόπολης Μεσσηνίας κατά την ηµεροµηνία εισαγωγής του στην ανώτατη εκπαίδευση (πρωτότυπη). Επικυρωµένο φωτοαντίγραφο ταυτότητας. Κάθε άλλο δικαιολογητικό το οποίο κατά την κρίση του/της αιτούντος θα βοηθούσε στην καλύτερη αξιολόγηση, καθώς και κάθε άλλο δικαιολογητικό ήθελε ζητηθεί από τη γραµµατεία του ιδρύµατος. Για να γίνει δεκτή η αίτηση πρέπει να υπάρχουν όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά και να κατατεθεί από τον/την ίδιο/α τον φοιτητή/ φοιτήτρια.

Ο δικαιούχος υπότροφος δύναται να συνεχίσει να λαµβάνει την υποτροφία έως να πάρει το πτυχίο του, σύµφωνα µε τα προβλεπόµενα εξάµηνα σπουδών του τµήµατος φοίτησής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου