Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 10ΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ Στην τελική ευθεία για παράκαμψη Γιάλοβας

 Το τελευταίο 10ήμερο του Νοεμβρίου πραγματοποιείται η δημοπρασία για το σημαντικό έργο της παράκαμψης Γιάλοβας, προϋπολογισμού 40,5 εκ. ευρώ, από το υπουργείο Υποδομών. 

Χθες το υπουργείο ανακοίνωσε την κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για το έργο. Διαδικασία που προηγείται της προκήρυξης της δημοπράτησης, η οποία αναμένεται σήμερα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Προδιαγραφών, Μητρώων και Απαλλοτριώσεων του υπουργείου, η απαλλοτρίωση αφορά συνολική έκταση 316.254,32 τ.μ., εκ των οποίων 53.307,05 τ.μ. είναι δημόσιες εκτάσεις και 262.947,27 τ.μ. ιδιωτικές. Η προκαλούμενη δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 4,3 εκ. ευρώ και θα βαρύνει τις πιστώσεις του έργου. Οι απαλλοτριώσεις θα υλοποιηθούν με τις σύντομες κι ευέλικτες διαδικασίες του νόμου για τα Ολυμπιακά έργα. 

Χαρακτηριστικά στην απόφαση της υπηρεσίας αναφέρεται ότι “υπάγουμε την παρούσα απαλλοτρίωση στις προβλεπόμενες διατάξεις του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων (ν. 2882/01, Α’ 17) και κατ΄ εξουσιοδότηση του δεύτερου άρθρου της υπ’ αρ. 30/2022 (Δ’ 640) Πράξεως Υπουργικού Συμβουλίου, ώστε, με ειδική απόφαση του αρμόδιου Δικαστηρίου, να επιτραπεί η άμεση παράδοση των ακινήτων και η πραγματοποίηση εργασιών πριν από τον προσδιορισμό και την καταβολή της οικείας αποζημίωσης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου