Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ Τους επόμενους μήνες το Καλαμάτα - Μεθώνη

 Οι εργασίες στο Καλαμάτα – Πύλος – Μεθώνη θα ξεκινήσουν εντός των επόμενων μηνών είπε στην ομιλία του χθες το βράδυ στην Τρίπολη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ζήτησε και να επιταχυνθούν οι μελέτες για τον αυτοκινητόδρομο Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα. 

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε την οδύνη του για το θάνατο του παιδιού στις Σέρρες. « Εκφράζω βαθύτατη οδύνη για τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού στις Σέρρες ως αποτέλεσμα ενός ατυχήματος στο λέβητα στο σχολείο του. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου. Παρότι η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιοτητες της κυβέρνησης θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει.

 

 Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία λέγοντας; «Η βίαιη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία διαμορφώνει πρωτόγνωρο περιβάλλον αβεβαιότητας. Δεν χωρούν υπεκφυγές. Ή είσαι με τον Πούτιν, τον πόλεμο και την ακρίβεια, ή είσαι με την Ειρήνη, τη δημοκρατία και την ευημερία. Ήταν φυσικό η Ελλάδα να βρεθεί αμέσως στο πλευρό της αμυνόμενης Ουκρανίας. Εδώ, στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης είναι το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, διαρκής υπενθύμιση για τη δική μας ελευθερία. Με ανοικτή ακόμα την πληγή της Κύπρου δεν γίνεται ο ελληνισμός να δεχθεί μια νέα κατοχή σε ευρωπαϊκό έδαφος ούτε να αφήσουμε παράδειγμα επίθεσης σε μια χώρα. Μόνο με ειρήνη και σταθερότητα προοδεύουν οι οικονομίες και οι κοινωνίες. 

Το αποδείξαμε με τους πολίτες να έχουν απαλλαγεί από δεκάδες φόρους. Το αποδεικνύουμε και σήμερα. Την 1η Μαίου θα αυξηθεί για 3η φορά ο κατώτατος μισθός. Καταργούμε από 1η Ιανουαρίου οριστικά και για όλους τους Έλληνες την εισφορά αλληλεγγύης και προχωράμε ύστερα από 10 χρόνια σε αύξηση κοντά στο 8% στις αποδοχές 2,5 εκ συνταξιούχων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου