Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Τρία ισχυρά σχήματα για Μηναγιώτικο φράγμα

 


Τρία σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το Μηναγιώτικο φράγμα στο έργο ΣΔΙΤ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ενδιαφέρον εκδήλωσαν τα σχήματα α) ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Χ. Κωνσταντινίδης, β) Μυτιληναίος- INΤΡΑΚΑΤ– Μεσόγειος και γ) ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΑΒΑΞ. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα αξιολογήσει τους φακέλους και θα ανακοινώσει ποια σχήματα θα περάσουν στη Β` φάση για να υποβάλουν δεσμευτική προσφορά.

Το έργο λόγω της ένταξης του στο Ταμείο Ανάκαμψης θα πρέπει να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2025. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 22 - 25 

Το κόστος της σύμβασης ανέρχεται στα 145,08 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης σε 29,55 εκατ. ευρώ (ποσοστό 30%) 

Η σύμβαση προβλέπει τις εξής εργασίες: 

Κατασκευή: • Φράγματος Μιναγιώτικου 

• Αρδευτικού δικτύου για την άρδευση έκτασης 35,000 στρ. 

• Συνοδών έργων οδοποιίας. 

• Αποκατάσταση τμημάτων υφιστάμενων αγροτικών οδών που πρόκειται να κατακλυστούν. 

• 19,5 χλμ. οδικών προσβάσεων στη θέση του φράγματος, του κεντρικού αντλιοστασίου και περιμετρικά του ταμιευτήρα. 

• Μικρά τμήματα προσβάσεων κατά μήκος των αγωγών μεταφοράς νερού, αρδευτικού δικτύου για την περίοδο λειτουργίας της σύμβασης σύμπραξης. 

Σε δύο φάσεις ο διαγωνισμός 

Ο διαγωνισμός θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση οι ενδιαφερόμενες εταιρείες/κοινοπραξίες θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους με την υποβολή Φακέλου Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. 

Ακολούθως η αρμόδια επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα εξετάσει τους φακέλους και θα επιλέξει, στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, τις εταιρείες/κοινοπραξίες που θα συμμετέχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, η οποία περιλαμβάνει δύο διακριτά και διαδοχικά στάδια: τον ανταγωνιστικό διάλογο και την υποβολή δεσμευτικών προσφορών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου