Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Αντιµετώπιση των προβληµάτων Υγείας µε τη δηµιουργία και στελέχωση δηµοτικών ιατρείων

 


Την περασµένη ∆ευτέρα είχαµε το πρώτο ∆ηµοτικό Συµβούλιο στον ∆ήµο Πύλου Νέστορος, δια ζώσης µε συµµετοχή ∆ηµοτικών Συµβούλων, Προέδρων Τοπικών Συµβουλίων και κοινού µετά από 3 χρόνια. 

Ο λόγος που είχαµε αναστολή επί τρία έτη της ∆ηµοκρατικής Συνεδρίασης του ∆ηµοτικού Συµβουλίου ήταν ότι ο κ. Καρβέλας κρύβεται, µε πρόσχηµα τηλεδιασκέψεις λόγω κορωνοϊου, από τους Πολίτες αφού αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του. Αφού δεν έχει κανένα έργο στην τετραετή θητεία του, τώρα µας προτρέπει να στέλνουµε συνέχεια ψηφίσµατα διαµαρτυρίας σε αρµόδιους Υπουργούς για να αποπροσανατολίζει τον κόσµο.

 

Για την «Υγειονοµική Τρύπα» της περιοχής της Κορώνης, και την απουσία ασθενοφόρου και στην Κορώνη και στην Χώρα, που έχει στοιχίσει πολλές ζωές, ο κ. Καρβέλας µας πρότεινε να στείλουµε ψήφισµα - κείµενο διαµαρτυρίας. Ο κ. Καρβέλας είναι Υπάλληλος του ∆ήµου 20 χρόνια, τρεις θητείες Αντιδήµαρχος και τώρα ∆ήµαρχος. Απουσίαζε διαρκώς και το ανακάλυψε τώρα το πρόβληµα, και η λύση που προτείνει είναι να πετάξουµε το µπαλάκι στο Υπουργείο Υγείας..... 

Ο κ. Καφαντάρης πρότεινε να κλείσει ραντεβού ο ∆ήµαρχος για να δούµε όλοι µαζί τον Υπουργό, δηλαδή να δούµε ένα Υπουργό, που δεν θα υπάρχει σε λίγες εβδοµάδες λόγω εκλογών, για να λύσει το πρόβληµα που παρακολουθούν άπραγοι οι κ.κ. Καφαντάρης και Καρβέλας χωρίς ΑΙ∆Ω δεκαπέντε χρόνια τώρα. 

Όταν τους είπαµε τουλάχιστον γιατί δεν βάφετε και δεν συντηρείτε τους χώρους των Ιατρείων, που είναι αρµοδιότητα του ∆ήµου γιατί δώσατε το Ασθενοφόρο της Χώρας στους Γαργαλιάνους άλλα λόγια να αγαπιόµαστε..... 

Εµείς πιστοί στην Αυτοδιοίκηση και στην αποκέντρωση των Εξουσιών, προτείναµε, και θα το κάνουµε πράξη αµέσως µόλις εκλεγούµε, την δηµιουργία ∆ηµοτικών Ιατρείων που θα είναι στελεχωµένα και εξοπλισµένα µε σύγχρονο εξοπλισµό αλλά και µε σύγχρονα ∆ηµοτικά Ασθενοφόρα. Όπως έχουν κάνει πολλοί ∆ήµοι που πιστεύουν στην αποκέντρωση και στην ορθολογική διοίκηση και νοιάζονται για τους πολίτες τους, έχουµε έλθει σε επαφή και µε ιδιώτες χορηγούς και είµαστε έτοιµοι να προχωρήσουµε. Ο Νόµος το πρόβλεπει πολλά χρόνια και η Ανάγκη ΥΠΑΡΧΕΙ. Οι ∆ιοικούντες είναι όµως Κατώτεροι των Περιστάσεων. 

∆εν θα παρακαλέσουµε κανένα Υπουργό ως επαίτες για την Υγεία των Συµπολιτών µας. 

Μόνοι Μας µε την ∆ύναµη και Εξουσιοδότηση των Πολιτών θα ιδρύσουµε τα ∆ηµοτικά Ιατρεία εντός του υφιστάµενου Νοµικού Πλαισίου. ∆εσµευόµαστε να έχουµε και ∆ηµοτικά Ασθενοφόρα µε έδρα την Χώρα, το Σουληνάρι που θα εξυπηρετεί και το ∆ηµοτικό Γηροκοµείο που θα λειτουργήσουµε αφού µένει Κλειστό επί 25 Χρόνια. Ακόµα θα υπάρχει Ασθενοφόρο και στο Χαρακοπιό, Στρατηγικά τοποθετηµένο για την ∆ηµοτική Ενότητα Κορώνης, ενώ στην Κορώνη θα λειτουργήσει ∆ηµοτικό Πολυδύναµο Ιατρικό Κέντρο Α’θµιας φροντίδας σε Συνεργασία µε το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και πολλούς ιδιώτες χορηγούς που ήδη µας έχουν πλησιάσει και επιθυµούν να αυτο-οργανωθούµε. 

Οι δοµές των ∆ηµοτικών Ιατρείων που θα δηµιουργηθούν θα συµµετέχουν και σε Μελέτες που σχετίζονται µε την Μεσογειακή ∆ιατροφή και Συνήθειες ∆ιαβίωσης, όπου η Κορώνη έχει αναδείχθει από την UNESCO ως Εµβληµατική Μεσογειακή Κοινότητα από το 2008, και τις ευεργετικές τους επιδράσεις στην Υγεία των Κατοίκων σε συνεργασία µε ∆ιεθνή Ερευνητικά Ιατρικά Κέντρα, Πανεπιστήµια, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, κ.λπ. 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 

ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 

ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΜΑΣ

Η δημαγωγία σε όλο της το μεγαλείο. 

Αλήθεια, μπορεί να πιστέψει κάποιος πως μπορούν να δημιουργηθούν οι υποδομές υγείας (ασθενοφόρα, κέντρα υγείας, γιατροί) χωρίς κρατική οικονομική ενίσχυση; 

Θα φορολογηθούν οι πολίτες με πρόσθετους φόρους; Διαφορετικά, που θα βρεθούν τα χρήματα;

"Μόνοι Μας µε την ∆ύναµη και Εξουσιοδότηση των Πολιτών θα ιδρύσουµε τα ∆ηµοτικά Ιατρεία εντός του υφιστάµενου Νοµικού Πλαισίου" γράφει ο Δημήτρης Βρεττάκος. 

Θ' ανακηρύξουμε τον Δήμο Πύλου-Νέστορος αυτόνομο κράτος, με δικά του αυτόνομα έσοδα;

Θα ακούσουμε πολλές τέτοιες μεγαλόστομες εξαγγελίες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κρίνουμε αν αυτά που λέγονται είναι εφικτό να γίνουν ή λέγονται για να χαϊδέψουν αυτιά και μόνο.

Κώστας...

1 σχόλιο: