Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

ΑΥΡΙΟ Η ΠΡΩΤΗ ΠΤΗΣΗ ΑΠΟ ΜΟΝΑΧΟ Ξεκινά η τουριστική σεζόν στη Μεσσηνία

 


Ξεκινά αύριο Κυριακή η τουριστική σεζόν στην Μεσσηνία με την πρώτη πτήση από Μόναχο στον Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» και το άνοιγμα του ξενοδοχείου The Westin Resort της Costa Navarino, ενώ μεθαύριο τη θα ξεκινήσει και η λειτουργία των τεσσάρων γηπέδων γκολφ.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό των πτήσεων 20 αεροπορικές εταιρείες θα συνδέσουν φέτος την Καλαμάτα με 22 ευρωπαϊκές πόλεις και το Τελ Αβίβ. Υπενθυμίζουμε ότι από τις 19 Μαΐου η μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα συνδεθεί αεροπορικώς και με την Αθήνα ενώ μέχρι να αναδειχθεί ανάδοχος για τη σύνδεση με την Θεσσαλονίκη, θα συνεχιστούν οι πτήσεις της Olympic Air. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσει για πρώτη φορά το Mandarin Oriental της Costa Navarino ενώ νωρίτερα τον Απρίλιο θα ξεκινήσει για πρώτη φορά και η λειτουργία της Navarino Agora στη περιοχή Navarino Bay της Γιάλοβα. Στον αντίποδα των αισιόδοξων ειδήσεων, η αδυναμία αύξησης των θέσεων στάθμευσης αεροσκαφών στον Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» και το έλλειμμα προσωπικού για τουριστικές επιχειρήσεις, διατηρούν και φέτος χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών τόσο για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών στη Μεσσηνία όσο κυρίως για την αύξηση των εσόδων των επιχειρήσεων. 

Η COSTA NAVARINO 

Η φετινή σεζόν ξεκινά αύριο στην Costa Navarino με το άνοιγμα του ξενοδοχείου The Westin Resort Costa Navarino Η λειτουργία των τεσσάρων γηπέδων γκολφ ξεκινά τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, ενώ από τον Μάρτιο, το Mouratoglou Tennis Center θα καλωσορίσει παίκτες όλων των επιπέδων, σε 16 σύγχρονα γήπεδα. 

Το W Costa Navarino που έκανε το ντεμπούτο του μέσα στο 2022, θα ανοίξει στις 5 Απριλίου, παρουσιάζοντας νέες σουίτες και βίλες 2 και 3 υπνοδωματίων αντίστοιχα, με ιδιωτικές πισίνες, καθώς και ένα νέο χώρο εκδηλώσεων. Στις 13 Απριλίου ξεκινά τη λειτουργία του και το πολυτελές The Romanos, a Luxury Collection Resort. 

Η άφιξη της Navarino Agora - που θα αποτελέσει σημείο συνάντησης για όλους τους επισκέπτες της Costa Navarino αλλά και Μεσσηνίας - καθώς και του νέου Watersports Hub -με πλήθος θαλάσσιων αθλημάτων- τον Απρίλιο, συμπληρώνουν τη μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων που προσφέρει ο προορισμός. Παράλληλα, πάνω από 15 νέες προτάσεις εστίασης, θα ενισχύσουν σημαντικά τη γαστρονομική εμπειρία. Το καλοκαίρι, αναμένεται η άφιξη του πρώτου ξενοδοχείου Mandarin Oriental στην Ελλάδα -ένα από τα κορυφαία διεθνώς brand φιλοξενίας- στην περιοχή Navarino Bay. 

Το παραθαλάσσιο υπερπολυτελές Mandarin Oriental, Costa Navarino θα περιλαμβάνει 99 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 48 υπόσκαφες βίλες με ιδιωτική πισίνα, μεγάλες βεράντες με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, καθώς και πέντε εστιατόρια και μπαρ. Θα διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις spa και γυμναστηρίου έκτασης 1.500 τ.μ., ενώ χαρακτηριστικό στοιχείο του spa θα αποτελεί η πισίνα 25μ. που εκτείνεται σε ανοικτό και κλειστό χώρο Η Navarino Agora που βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές Navarino Waterfront και Navarino Bay, θα ανοίξει τον Απρίλιο. Πρόκειται για μια νέα, σύγχρονη προσέγγιση της υπαίθριας αγοράς που θα ενισχύσει την εμπειρία των επισκεπτών, των ιδιοκτητών κατοικιών αλλά του ευρύτερου κοινού, με επιλεγμένα καταστήματα, χώρους εστίασης και street food, υπαίθριο σινεμά, καθώς κι ένα συναρπαστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα προβάλουν και θα αναδεικνύουν τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της περιοχής. Το νέο Watersports Hub στην περιοχή Navarino Waterfront θα υποδέχεται τους φίλους του υδάτινου στοιχείου από τον Απρίλιο, προσφέροντας πλήθος αθλημάτων όπως windsurf, waterski, καγιάκ και SUP, ενώ θα διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και τη δυνατότητα μαθημάτων από έμπειρους προπονητές.

 Οι πτήσεις

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό δεν υπάρχουν σε σχέση με πέρσι πτήσεις από Αμβούργο, Βενετία, Στουτγκάρδη, Μιλάνο (αεροδρόμιο Μαλπένσα) και Πίζα. Σε σχέση με πέρσι πάντα θα υπάρχουν νέες πτήσεις για Τελ Αβίβ και Ναντ. 

Με τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα και με αεροσκάφη ATR 42-600 θα συνδέεται η Καλαμάτα με την Αθήνα, από τις 19 Μαΐου μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γνωστοποιηθεί, οι πτήσεις θα γίνονται: Κάθε Πέμπτη και Κυριακή, αναχώρηση από την Αθήνα στις 11.35 το πρωί με άφιξη στην Καλαμάτα στις 12.30 το μεσημέρι. Αναχώρηση από την Καλαμάτα στις 12.50 και άφιξη στην Αθήνα στη 1.40 το μεσημέρι. Κάθε Παρασκευή και Κυριακή το αεροσκάφος θα αναχωρεί από την Αθήνα στις 10.30 το βράδυ και θα φθάνει στις 11.15 τη νύχτα στην Καλαμάτα. Η πτήση από Καλαμάτα προς Αθήνα θα αναχωρεί την επόμενη ημέρα (Σάββατο και Δευτέρα αντίστοιχα) στις 6.10 το πρωί. Αναλυτικά το μέχρι τώρα πρόγραμμα των πτήσεων στον Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» παρουσιάζεται στον πίνακα.



 

1 σχόλιο:

  1. Είναι αξιοσημείωτο ότι το 2022 υπήρχαν ΠΕΝΤΕ (5!) εβδομαδιαίες πτήσεις της aegean, της Condor και της Lufthansa από το Μόναχο. Τώρα από τον Μάιο του 2023 (έναρξη της σεζόν) υπάρχει μόνο MIA (1!) πτήση την εβδομάδα από τη Lufthansa σε εντελώς υπερτιμημένες τιμές. Η aegean airlines προσφέρει πλέον μόνο πτήσεις με ανταπόκριση μέσω Αθήνας με μικρά αεροσκάφη αντί για 2 εβδομαδιαίες απευθείας πτήσεις. Ποια οικογένεια το θέλει αυτό, όταν όλοι οι άλλοι τουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα εξυπηρετούνται απευθείας!!! Το Μόναχο είναι ο κόμβος όλης της νότιας Γερμανίας για πτήσεις προς την Ελλάδα. Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω για τον τουρισμό της Μεσσηνίας. Ποιος γνωρίζει και διερευνά την αιτία ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή